Timişoara are 4.500 de câini maidanezi. Vezi de ce a crescut numărul...

Timişoara are 4.500 de câini maidanezi. Vezi de ce a crescut numărul patrupedelor de pe străzi şi câţi bani au fost alocaţi în acest an pentru rezolvarea problemei

5
DISTRIBUIȚI

caini puncte cardinale 1

Deşi de mai multe luni de zile municipalitatea are un contract pentru gestionarea populaţiei canine din Timişoara, progrsele nu pot fi deloc detaliate de reprezentanţii municipalităţii, ba chiar lucrurile par să meargă înspre mai rău. Ca urmare a unei solicitări adresate de PRESSALERT.ro către Primăria Timişoara pentru a afla câţi câini mai există în momentul de faţă pe străzile din urbea de pe Bega, municipalitatea a răspuns că “conform Planului de acţiune al societăţii concesionare, numărul estimat de câini fără stăpân în municipiul Timişoara este de 4.500.


În data de 07.06.2015, în adăpost erau cazaţi 415 câini”.

Situaţia poate fi descrisă ca fiind cel puţin interesantă, asta pentru că atât primarul Timişoarei, Nicolae Robu, cât şi şeful Direcţiei de Mediu din primăriei, Adrian Bere, estimau că numărul câinilor vaganozi din oraş nu sare de 2.000 sau 3.000 de câini, însă atunci când e vorba de alocarea banilor, din senin, numărul câinilor pare să se fi dublat. Mai mult, municipalitatea nu poate prezenta nici un raport privind recensământul populaţiei canine care ar trebui să se fi făcut în luna martie, conform lui Adrian Bere.
În marea de mistere, un lucru rămâne cert, „anul acesta, pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân a fost achitată suma de 446.034,32 lei ( TVA inclus), anunţă municipalitatea, fără a specifica intervenţiile pentru care au fost plătiţi banii cu pricina”.

Este important de menţionat şi că firma Danyflor, cea care se ocupă de gestionarea populaţiei canine din urbea de pe Bega a contribuit cu o sumă consistentă de bani la bugetul PNL pentru campania de alegeri prezendenţiale.

Foto: Arhivă

5 COMENTARII

  1. Parca este un cosmar din care nu ma pot trezi !! Primaria din timisoara tot „taie frunze la caini ” de 2 ani de zile de cind legea este in vigoare si adopatata ! Bai nenorocitilor terminati cu circu asta ca daca iesim in strada mutam prima din loc si va eutanasiem si pe voi . Eutanasiati maidanezii MASIV URGENT SI SISTEMATIC cum prevede legea si terminati cu circu asta .

  2. Exista si solutii perfect legale. Faptul ca un animal se afla pe domeniul public nu da dreptul nimanui de a-l creste si a-l hrani pe un spatiu care apartine tuturor si care nu poate fi transformat in cos de gunoi. toate custile, peturile cu apa, castroanele cu boabe sau mancarea inchegata amestecata cu fecale sunt ILEGALE. Exista politie, exista Garda de Mediu, exista legi care nu permit transformarea spatiului public in cocina. Sesizati autoritatiile in drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.