Timișorenii, invitați la prima pedalare în natură din acest an organizată de...

Timișorenii, invitați la prima pedalare în natură din acest an organizată de „Verde pentru Biciclete”. Care este traseul

0
DISTRIBUIȚI

verde pentru biciclete

Timișorenii iubitori ai mersului pe două roți sunt așteptați la prima pedalare în natură organizată de „Verde pentru Biciclete” în acest an. Tura ciclistă bănățeană are loc duminică, 14 iunie, punctul de întâlnire fiind, ca de obicei, Platforma Timco de pe strada Circumvalaţiunii, la ora 08.30.

De la ora 09.00, amatorii mersului pe două roți vor parcurge un traseu de aproximativ 20 de kilometri, și anume: Casa „Verde pentru Biciclete” – Muzeul Satului – Giarmata Vii – Pădurea Verde – Lacul Dumbrăvița – traseu pădure.


Durata de parcurgere a traseului este de aproximativ trei ore. În timpul turei, se vor face popasuri de regrupare, precum și de alimentare cu apă și mâncare.

„Se recomandă participarea îndeosebi cu bicicletă de tip mountain-bike. De asemenea, bicicletele trebuie să fie corespunzător echipate şi recomandăm purtarea căştii de protectie şi/sau a vestei reflectorizante. Înainte de plecarea în tură, cei care nu au deja număr de biciclist, vor putea primi unul de la voluntarii „Verde pentru Biciclete”, transmit organizatorii. Tura ciclistă bănățeană este accesibilă tuturor categoriilor de vârstă.

Tura bănățeană de duminică este prima dintr-o serie de șase care vor avea loc în acest an, aceste pedalări fiind deja tradiționale în cadrul campaniei „Verde pentru Biciclete”, primele de acest gen având loc în 2009. Scopul acestor plimbări în natură cu bicicleta este de a încuraja mișcarea în aer liber, de a face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei, iar participanții se bucură de natură și de o plimbare pe două roți.

Prima tură poate fi considerată o tură de încălzire, dată fiind lungimea redusă a traseului, și este organizată împreună cu Primăria Timișoara, marcând astfel debutul Zilelor Energiei Timișoara 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.