Timișorenii petrec tot mai mult timp în fața scenei: o profesoară și-a...

Timișorenii petrec tot mai mult timp în fața scenei: o profesoară și-a dus toți colegii la teatru

0
DISTRIBUIȚI

prostLa Teatrul Național din Timișoara s-a lansat o nouă modă de petrecere a timpului liber. Timișorenii vin și cumpără toate biletele din sală, pentru a ieși cu toți prietenii în oraș. În loc de cinema sau vreo terasă, aleg să meargă la teatru. E și cazul profesorilor de la Liceul „Shakespeare” din Timișoara.

Vineri seara, cei 31 de dascăli din liceul timișorean au venit împreună la Teatru. Colega lor, profesoara de muzică, a cumpărat toate biletele de la reprezentația spectacolului „M-am hotărât să devin prost”, de Martin Page, în regia Antonellei Cornici.

Antoine, 25 de ani, geniu se simte exclus din lumea contemporană de însăși inteligența lui.


Deprimat și singur, încearcă diferite metode să devină mai prost, mai aproape de semenii lui, cu alte cuvinte. Pornește pe un drum complet anti-inițiatic, încearcă să se integreze: n-a băut în viața lui – vrea să ia lecții de alcoolism; nu știe ce e moartea – ia lecții de sinucidere. Dar orice problemă are o soluție. O poveste plină de haz, M-am hotărât să devin prost este, dincolo de aspectul autobiografic, o întâlnire fascinantă cu psihicul uman.

Aceasta e povestea.

Povestea dascălilor de la Shakespeare ne-o spune chiar inițiatoarea ieșirii. Elena Uduli e profesoară de muzică. „De mult timp ne doream, eu și colegii mei, să vedem acest spectacol de teatru. Întotdeauna ajungeam când erau deja vândute biletele, astfel că acum am venit imediat după ce s-au pus în vânzare și am reușit să achiziționez întreaga sală. Vin însoțită de colegii mei, profesori de la Liceul Shakespeare, 31 la număr, și de câțiva elevi”, a spus dascălul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.