Trei funcționari de la Trezorerie, ARESTAȚI pentru 30 de zile. Cum fura...

Trei funcționari de la Trezorerie, ARESTAȚI pentru 30 de zile. Cum fura casierul bani din gestiune

0
DISTRIBUIȚI

trezoreria_oravita_2_ok

Șefului Trezoreriei Oravița, casierul și referentul pentru operațiunile de emitere / răscumpărare certificate de trezorerie au fost arestați preventiv, aseară, pentru 30 de zile.

Marcel Lida, Ion Alfredo Chisăliţă și Maria Moşoarcă sunt acuzați că ar fi răscumpărat fraudulos peste 100 de certificate de trezorerie producând un prejudiciu ce depăşeşte suma de 600.000 de lei.


Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea inculpaților pe o perioada de 30 de zile, plus instituirea unui sechestru asigurator pe averea lui Lida, șeful Trezoreriei Oravița.

Ancheta a pornit după ce, în ianuarie, Ion Alfredo Chisăliţă, casierul Trezoreriei Oraviţa, a fost prins că fura banii din gestiune. El înlocuia în topurile de câte o sută de bancnote de 200 de lei mai multe dintre acestea cu altele de 50 de lei, profitând de nuanţa asemănătoare a acestora, și era ajutat de informaticianul instituției, care s-a și sinucis, de frică, imediat după ce acolitul său a fost reținut.

Sursa foto: Express de Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.