Trei zile de concerte şi manifestări artistice la ediţia din acest an...

Trei zile de concerte şi manifestări artistice la ediţia din acest an a Street Delivery FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1463921923">

11535911_898574550181740_4792522786682799529_nTimp de trei zile, cu prilejul celei de-a noua ediții a evenimentului de urbanism, arhitectură și arte – Street Delivery Timișoara, o porțiune a bulevardului C.D. Loga s-a transformat într-un oraș verde. Construit în jurul temei „Amprenta de carbon”, acest microunivers urban găzduieşte proiecte care doresc să dea orașului un aspect mai prietenos și să aducă o schimbare reală în felul de a privi încălzirea globală, oferind soluții pentru diminuarea efectelor ei asupra mediului și a oamenilor. Zilele de vineri, sâmbătă și duminică sunt și un prilej pentru numeroase și diverse experiențe culturale, printre care ateliere creative, proiecție de scurt-metraje, lansări de carte, performance, teatru, activități sportive, dezbateri, concerte de stradă sau în clădirea Institutului Francez și în grădina acestuia. Intrarea în Street Delivery, supranumit „orașul cu oameni responsabili”, a debutat vineri, la ora 15.30, iar aleile sale oferă o mare diversitate de ateliere legate mai ales de cultura tradițională.

De la meșteri se poate ajunge la cărțile din grădina Institutului francez, unde, împreună cu Centrul Cultural German, vor fi organizate biblioteci în aer liber, cu cărți, reviste și benzi desenate din cele mai interesante, în limbile franceză și germană. Amatorii pot asculta muzică și pot descoperi oferta de filme artistice și documentare puse la dispoziție de Institutul Francez și Centrul Cultural German. Pentru cei mici a fost amenajat un spațiu special pentru lectură, desen și jocuri. Printre acţiunile desfăşurate vineri seara aici s-a numărat şi „Dar cu pianistul cine dansează?“, un spectacol de teatru-dans-muzică „despre iubire, despre căutarea fericirii, despre dorința de a fi iubit și înțeles, despre pericolul lipsei de comunicare“. Regia și coregrafia spectacolului au fost realizate de Tünde Baczó, muzica compusă de Tibor Cári, iar alături de ei s-a aflat actorul Alin State.Din Street Delivery nu lipsesc nici concertele, iar în prima seară publicul a avut parte de recitaluri semnate Alina Manole Trio şi Ana-Cristina Leonte Quintet. Astăzi şi mâine alături de o serie de alte manifestări, la faţa locului vor mai cânta Moebius, Toulouse Lautrec, Mere, Fine It’s Pink şi The Mono Jacks.

Foto: Facebook Stret Delivery


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.