Turcia: Un mort și peste 50 de răniți într-o explozie produsă în...

Turcia: Un mort și peste 50 de răniți într-o explozie produsă în timpul unui miting al principalului partid kurd VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

explozie miting turcia kurzi

Mai multe persoane au fost rănite vineri într-o explozie produsă în circumstanțe încă incerte la Diyarbakir, în sud-estul țării, în timpul unui miting electoral al principalului partid kurd, cu două zile înainte de alegerile legislative, relatează AFP și Reuters. Bilanțul este provizoriu.

Potrivit media turce, explozia s-a produs la un transformator electric dintr-o piață din orașul majoritar kurd, unde zeci de mii de susținători ai Partidului Democrat Popular (HDP) s-au adunat pentru a asculta un discurs al liderului formațiunii, Selahatin Demirtas.

Ambulanțele au sosit imediat la fața locului pentru a-i evacua pe răniți, iar organizatorii au anunțat prin sistemul de amplificare că explozia a fost generată de o problemă electrică la un transformator din apropiere și au făcut un apel la calm.


Potrivit agenției de stat Anadolu, șase persoane au fost rănite în explozie.

După producerea exploziei, poliția a folosit tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe participanții la miting, relatează Reuters.

Campania electorală în vederea alegerilor legislative de la 7 iunie a fost marcată de numeroase violențe care au vizat în primul rând HDP.

Miercuri seară, șoferul unei mașini care purta culorile partidului a fost împușcat mortal la Bingol de o persoană necunoscută. Luna trecută, două explozii care au vizat sediile partidului din orașele Adana și Mersin s-au soldat cu mai mulți răniți.

Scorul pe care îl va obține duminică HDP este o variabilă importantă pentru parlamentul turc. Dacă formațiunea va reuși să depășească pragul de 10% și să intre în Parlament, formațiunea ar putea priva Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al lui Recep Tayyip Erdogan de majoritatea de 330 de deputați de care are nevoie pentru o revizuire constituțională care să-i permită șefului statului să-și întărească atribuțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.