Un timișorean a dat primăria în judecată și cere daune morale de...

Un timișorean a dat primăria în judecată și cere daune morale de 100.000 de euro, după ce blocul aflat la nici un metru de casa lui a fost mansardat. De ce este nemulțumit FOTO

2
DISTRIBUIȚI

bloc mansardat

100.000 de euro – atât cere daune morale un timișorean primăriei, pe care a dat-o în judecată nemulțumit fiind de faptul că blocul construit în perioada comunistă la nici un metru de casa lui a fost, recent, mansardat. “Nu mai am intimitate, nu mai am soare. Am dat primăria în judecată pentru că acea mansardă s-a construit fără acordul meu. Eu când am vrut să-mi fac o mică terasă din lemn nu am primit acordul de la primărie, pe motiv că le iau lumina vecinilor din bloc, dar pe mine nu m-a întrebat nimeni când s-a construit mansarda dacă sunt de acord sau nu”, ne-a spus revoltat Adam Atanasie, care a făcut mai multe sesizări la Primăria Timișoara, dar în zadar.

Bărbatul locuiește pe strada Salcâmilor, iar în imediata vecinătate a casei sale, pe strada Apelor, o parte dintr-un bloc de locuințe cu patru etaje, construit în anul 1979 pe mai multe terenuri, a fost mansardată. Este vorba chiar de partea aflată în spatele casei lui Adam Atanasie. În anul 2014, când a aflat că asociația din blocul de lânga casa lui dorește să-l mansardeze, timișoreanul a depus o sesizare la primărie, la Direcția de Urbanism. Astfel, Adam Atanasie a cerut ca în momentul în care asociația de locatari va solicita autorizația de construire necesară mansardării, aceasta să nu fie eliberată până când nu se iau în considerare și aspectele prezentate de timișorean. Și anume, faptul că distanța dintre bloc și locuința sa este de aproximativ un metru. “Datorită acestei situații, însorirea curții, bucătăriei și a uneia din camerele de locuit este drastic redusă. Practic, aceste spații sunt permanent umbrite”, explică Adam Atanasie în sesizarea făcută către Primăria Timișoara.

IMG_0840

Însă, timișoreanul spune că reprezentanții municipalității nu au ținut cont de sesizarea pe care a făcut-o și nici măcar nu au verificat situația pe teren.


Astfel, primăria a dat autorizația de construire, iar în luna martie a acestui an, Adam Atanasie a constatat cu stupoare că au început lucrările de mansardare a blocului. Timișoreanul a făcut o nouă sesizare în speranța că lucrările se vor opri, în care a solicitat să se verifice și dacă a fost întocmit un studiu de însorire atunci când s-a solicitat aprobarea autorizației de construire, așa cum prevede legea.

Însă, bărbatul nu a primit niciun răspuns în 30 de zile. După ce a mers de câteva ori la primărie, în speranța că va primi un răspuns, un consilier de la Direcția de Urbanism a venit să verifice situația pe teren. “Consilierul Marcel Loghin a venit aici să vadă despre ce e vorba și apoi, la final, mi-a spus că am dreptate, dar în răspunsul primit de la primărie scrie total altceva”, povestește Adam Atanasie. “Aceste lucrări de construire (mansardare) nu modifică amplasamentul inițial al blocului de locuințe. (…) Considerăm că autorizația de construire a fost eliberată în conformitate cu legislația în vigoare”, i-au răspuns reprezentanții primăriei timișoreanului.

IMG_0829

Între timp, lucrările de mansardare a blocului s-au terminat, dar Adam Atanasie vrea să i se facă dreptate. Tocmai de aceea a dat Primăria Timișoara în judecată și cere daune morale de 100.000 de euro și speră că, în final, mansarda va fi demolată.

Contactat telefonic, Sorin Ciurariu, șeful Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Timișoara, ne-a declarat că “atât timp cât este un proces pe rol, nu pot să vă zic nimic altceva decât ce s-a dat în scris. Omul a depus o plângere, noi am dat un răspuns și acum să vedem ce hotărăște instanța. În esență, este un bloc vechi care s-a mansardat, blocul era deja amplasat într-o situație delicată, pe care chiar el o recunoaște”.

2 COMENTARII

  1. Are dreptate omul ! Primaria discrimineaza ! Persoanelor fizice care vor sa construiasca ceva li se cer studii de insorire, amenajarea de locuri de parcare in incinta etc. Pe cand mansardele rasar ca ciupercile dupa ploaie, fara sa se tina cont ca nu sunt asigurate locuri de parcare suplimentare si ca umbresc vecinii !

  2. In aceeasi situatie ma regasesc pe str. Giuseppe Verdi, unde se „aranjeaza” mansardarea blocului 6A si 6B, cand in spatele blocului, la foarte mica distanta, se afla doua case, nr.4 si nr.6. Identic, blocurile au fost construite pe fostele gradini ale acestor case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.