Universitatea de Vest din Timișoara vrea cât mai mulți studenți din străinătate....

Universitatea de Vest din Timișoara vrea cât mai mulți studenți din străinătate. Ce măsuri a luat

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Universitatea de Vest din Timișoara își dorește să aibă cât mai mulți studenți din străinătate, și tocmai de aceea a luat o serie de măsuri pentru a-i atrage pe tinerii din afară spre instituția timișoreană.


Recent, UVT a contribuit la testarea unei platforme inedite, „Study in Romania”, un instrument util pentru promovarea ofertei de programe de studiu ale universităților din țară unei audiențe internaționale.

Platforma a fost lansată săptămâna trecută de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării. „Platforma este o oportunitate pentru universitățile din România, trebuie sa profităm de noile facilități. Este ca un vehicul care ne aduce cât mai aproape de ceea ce ne dorim. Acest instrument se adaugă demersurilor noastre de internaționalizare, de atragere a studenților de peste graniță. UVT, Timișoara, le poate oferi aceeași experiență educațională și socială ca în alte universități și orașe europene”, este de părere Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Instituția timișoreană vrea să atragă mai mulți studenți din străinătate și prin dezvoltarea unor programe de studii cu o curriculă puternic internaționalizată. Potrivit reprezentanților UVT, universitățile din România vor fi invitate să-și creeze profilul pe platforma „Study in Romania” începând cu această săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.