Veste PROASTĂ primită, astăzi, de vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni de la instanţă. ...

Veste PROASTĂ primită, astăzi, de vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni de la instanţă. De ce a strigat „e o făcătură”

0
DISTRIBUIȚI

ionesie ghiorghioni catuse dna

Tribunalul Caraș Severin a judecat, astăzi, în cameră preliminară, dosarul în care Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, a fost trimis în judecată pentru corupție. „În perioada 2013 – mai 2015, inculpatul Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia publică respectivă.


În schimbul sumelor menţionate, firma respectivă a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Astăzi s-a judecat şi prelungirea arestului preventiv în cazul lui Ghiorghioni, avocatul acestuia afirmând că nu se mai impune ca vicepreşedintele să rămână după gratii. Ghiorghioni a susţinut că a avut o acitivitate politică notorie şi că flagrantul din biroul său a fost un abuz şi un flagrant prost organizat şi că totul a avut ca scop compromiterea lui Sorin Frunzăverde, două zile mai târziu. „E o făcătură”, a susţinut vicepreşedintele consiliului judeţean. Tribunalul Caraş Severin a decis, însă, prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.