Vrei să-ți crești imunitatea organismului? Vino și donează sânge pentru a salva...

Vrei să-ți crești imunitatea organismului? Vino și donează sânge pentru a salva o viață. Ce acțiune inedită are loc la Iulius Mall Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

sange

Timișorenii care au cel puțin 50 de kilograme și nu au probleme majore de sănătate sunt încurajați să facă o faptă bună pentru a oferi șansa la viață unor oameni care au nevoie disperată de sânge. Mâine, între orele 09.00 – 13.00, în parcarea Iulius Mall Timișoara, are loc acțiunea „Fiecare picătură contează. Donează sânge la Timișoara”, în unitatea mobilă „O șansă pentru viață”.

Zilnic, mii de oameni au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui.


Tocmai de aceea, timișorenii sunt încurajați să doneze sânge în cadrul unui nou eveniment inedit. Mai mult, potrivit medicilor, în urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 %.

Sunt așteptate să doneze sânge persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, greutatea între 50 și 100 de kilograme, care nu au avut probleme majore de sănătate, nu au suferit în ultimele luni intervenții stomatologice și chirurgicale și nu au consumat alcool în ultimele 48 de ore. „Te așteptăm cu micul dejun mâncat, cafeaua băută și un act de identitate la tine să donezi sânge. Promitem că nu doare și vei pleca un om fericit (doar ai salvat o viață). Această sesiune de donare este benevolă (fără tichete de masă)”, transmit organizatorii. Evenimentul face parte din programul „O șansă pentru viață” și este organizat de Asociația React împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.