ADMITERE LICEU 2015: elevii nu vor să se facă agricultori sau zidari....

ADMITERE LICEU 2015: elevii nu vor să se facă agricultori sau zidari. Câte locuri mai sunt libere şi care sunt şcolile din judeţul Timiş de care copiii fug

2
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Timiş, care au susţinut Evaluarea Naţională, dar nu au reuşit încă să se înscrie la liceu mai au două şanse. Ieri a început cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa a IX-a. Potrivit reprezentanţilor ISJ Timiş, pot participa la această etapă candidaţii din seria curentă, indiferent de vârstă şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor inclusiv şi care se află în una dintre situaţiile: au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă sau nu au participat din diferite motive la prima etapă de admitere.

Elevii interesaţi sunt aşteptaţi să completeze fişa de opţiuni în perioada 15 – 20 iulie, iar între 15 şi 21 iulie are loc introducerea datelor în calculator, verificarea listelor listate şi corectarea eventualelor erori.

În judeţul Timiş, după prima repartizare computerizată, au mai rămas libere 444 de locuri în clasele de-a IX-a.


Cele mai multe locuri rămase neocupate sunt la Colegiul Silvic „Casa Verde” din Timişoara, specializarea agricultură, unde mai sunt libere 46 de locuri, doar zece fiind ocupate în prima etapă. Şi la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Timişoara mai sunt libere 45 de posturi, dintr-un total de 84, la specializarea electronică-automatizări.

Nici Colegiul Tehnic de Vest nu-i prea atrage pe elevi. Aici, atât la specializarea construcţii, instalaţii şi lucrări publice, cât şi la electric au fost ocupate doar câte şase locuri dintr-un total de 28 disponibile în fiecare clasă. Totodată, la Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” au mai rămas 20 de locuri, la specializarea matematică-informatică, limba sârbă, dintr-un total de 28, iar la Colegiul Naţional Bănăţean, mai sunt patru locuri dintr-un total de 28 la specializarea ştiinţe ale naturii, limba germană.

2 COMENTARII

  1. Ana de unde sti tu ca aceste licee nu dau rezultate, cred ca ar trebui sa faci o scurta investigatie pe edu.ro si aceste instituti ( unele ca de exemplu Agricolul ) nu ar trebui inchise niciodata deoarece Agricultura este viitorul, noi de acolo ne hranim pentru ca mancare nu ai sa scoti in veci din metale sau sa o printezi la imprimanta, asa ca ar fi timpul ca cineva sa isi mai aduca aminte ca exista si aceste licee

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.