ADMITERE LICEU 2015: S-au afişat rezultatele repartizării computerizate, în Timiş. Vezi la...

ADMITERE LICEU 2015: S-au afişat rezultatele repartizării computerizate, în Timiş. Vezi la ce liceu ai intrat

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Cei aproape 4.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Timiş care au susţinut Evaluarea Naţională şi s-au înscris la liceu au aflat dacă au intrat la şcoala preferată.


Astăzi a avut loc repartizarea computerizată în cadrul primei etape de admitere, urmând ca mâine, 15 iulie, să fie afişate şi la licee listele cu elevii repartizaţi.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, în prima etapă de înscrieri la liceu au fost completate 3.680 de cereri de către elevi din Timiş şi alte 125 de către absolvenţi ai clasei a VIII-a din alte judeţe care au dorit să se înscrie la liceu în judeţul nostru. În total, în clasa a IX-a există un număr de 4.729 de locuri, 532 fiind ocupate deja de cei care s-au înscris la clasele vocaţionale, care nu au fost admişi pe baza repartizării computerizate. Cele aproximativ 400 de locuri rămase libere în clasele de-a IX-a din şcolile din judeţul Timiş urmează să fie ocupate în perioada următoare, fiind programate încă două etape de admitere la liceu.

Rezultatele de la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 75 % la admiterea în liceu, iar media generală de absolvire a claselor V – VIII are o pondere de 25 %. Peste 74 % din elevii din Timiș care au susținut Evaluarea Națională în acest au obținut medii peste 5. Procentul este cu 13 % mai mare față de cel de anul trecut.

Vezi AICI la ce liceu ai intrat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.