Alcoolicii, „clienţi” fideli ai secţiilor de psihiatrie din Timişoara. Ce se întâmplă...

Alcoolicii, „clienţi” fideli ai secţiilor de psihiatrie din Timişoara. Ce se întâmplă cu tinerii consumatori de droguri

0
DISTRIBUIȚI

aproape-alcoolic-18470657

Consumatorii de băuturi alcoolice sunt printre cei mai frecvenţi „clienţi” ai celor două secţii de psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Mai mult, în clinicile de pe strada Văcărescu ajung şi consumatorii de droguri, care au nevoie urgent de îngrijiri medicale.


Anual, în aceste secţii de psihiatrie sunt internate aproximativ 2.000 de persoane cu diferite afecţiuni psihice, şi nu numai.

Monica Ienciu, şeful Clinicii de Psihiatrie 1, a precizat că peste 30% dintre bolnavii internaţi sunt alcoolici. „Din păcate, problematica alcoolică este cea mai frecventă. Aceasta este urmată de problematica de tip reacţie, nevroză, diverse tulburări, tot peste 30% din pacienţi, iar o treime reprezintă patologia serioasă a psihozelor endogene, printre care şi tulburarea afectivă bipolară”, a declarat Monica Ienciu.

Potrivit medicului psihiatru, tot mai multe cazuri sunt tratate în ambulatoriu, motiv pentru care nu au crescut internările în ultimii ani. „Reţeaua ambulatorie este foarte bine dezvoltată şi o serie de cazuri sunt preluate şi monitorizate în ambulator. La noi ajung cazuri care chiar nu pot fi monitorizate în ambulator. Deci, situaţia s-a schimbat spre binele pacientului, pentru că cu cât mai multă intervenţie în comunitate, cu atât rezultatele sunt mai bune. La noi ajung şi consumatorii de droguri, în gardă. Însă, în cadrul spitalului nu există o unitate specializată pentru droguri, această unitate există la Jebel. Prin urmare, noi îi asistăm în urgenţă şi îi trimitem mai departe”, a mai explicat Monica Ienciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.