Aprecieri în presa britanică de specialitate pentru timişorenii de la Negură Bunget....

Aprecieri în presa britanică de specialitate pentru timişorenii de la Negură Bunget. Formaţia se pregăteşte de un nou turneu în America de Nord

0
DISTRIBUIȚI

negurabungetNegură Bunget, una din formaţiile timişorene care reprezintă muzica românescă cu succes în întreaga lume, are parte de o serie de recenzii favorabile în presa de specialitate. Recent, revista britanică Metal Hammer a publicat o recenzie extrem de pozitivă a concertului pe care timişorenii l-au susţinut la Boston Music Rooms din Londra. Alături de concertele susţinute în cadrul unor festivaluri cu renume din întreaga lume, Negură Bunget a efectuat o serie de turnee, în cadrul cărora au avut parte de experienţe deosebite. Acum trei ani, formaţia a susţinut nu mai puţin de 40 de concerte în Statele Unite Ale Americii, iar pentru promovarea actualului album timișorenii au pregătit un turneu şi mai amplu.


Pe parcursul acestui an, Negură Bunget au fost incluşi pe coperta revistei britanice Subterranea Mag, editată de Metal Hammer. Articolul amplu dedicat timişorenilor poartă numele de „O forţă a naturii: Negură Bunget, în căutarea inimii sacre a Transilvaniei“ şi este dedicat apariţiei celui mai recent disc al trupei. Tot anul acesta, timişorenii au avut parte şi de un interviu amplu în cadrul prestigioasei reviste Terrorizer Magazine din Marea Britanie. Noul album al trupei a fost lansat de casa de discuri germană Prophecy Productions.

Ca primă parte a unei trilogii muzicale şi vizuale legate de Transilvania, „Tău” e concentrat pe partea naturală, explorând locuri spectaculoase, precum şi legendele, miturile şi tradiţiile acestora, deschizând o fereastră către trecutul unor locuri legendare. Discul a apărut în mai multe formate, inclusiv într-o ediţie limitată într-o cutie de lemn gravată, şi are şi colaboratori inediţi, printre aceştia numărându-se Bean (solistul de la Subcarpaţi), Alexandrina sau Gabriel Almaşi, la Theremin.Turneul timişorenilor din acest an a început în luna martie în Europa şi cuprinde o serie de apariţii la festivalurile de vară. Zilele trecute, timişorenii au participat la festivalul Ragnard Rock Festival 2015, iar pentru toamna acestui an formaţia pregăteşte un turneu pe continentul american, cvare va debuta în data de 2 septembrie şi care include apariţii în oraşe ca Baltimore, New Orleans, Dallas, San Diegho, Seattle, Vancouver, Calgary, Montreal sau Quebec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.