Aproape 300 de certificate de înmatriculare reținute de reprezentanții RAR, în Timiș....

Aproape 300 de certificate de înmatriculare reținute de reprezentanții RAR, în Timiș. Care au fost cele mai întâlnite abateri

0
DISTRIBUIȚI

Control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de Politia Rutiera alaturi de Registrul Auto Roman (RAR), in Bucuresti

În prima jumătate a acestui an numărul vehiculelor cu probleme tehnice care circulă în Timiș a scăzut cu 3%. Reprezentanții RAR se laudă cu acest rezultat și îl pun pe seama „controalelor riguroase desfășurate zilnic în trafic”.

În primele 6 luni ale acestui an Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, la nivelul județului Timiș, 995 de vehicule.


„Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor inspectate, 31,56% au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, astfel: 20,9% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate); 1% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare); 2,41% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor). În urma analizei emisiilor poluante, la 9,80% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis”, a declarat Iza Tache-Gherheș, purtătorul de cuvânt al RAR.

Cu ocazia controalelor în Timiș au fost aplicate 319 de amenzi și au fost reținute 286 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a gravității defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.