Arădeanul acuzat de uciderea lui Valentin Costea, condamnat definitiv de Curtea de...

Arădeanul acuzat de uciderea lui Valentin Costea, condamnat definitiv de Curtea de Apel Timișoara. Câți ani de închisoare va face

0
DISTRIBUIȚI

valentin costea

Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat pe arădeanul arestat în luna martie după ce şi-a bătut crunt patronul, Valentin Costea, soţul unei cunoscute prezentatoare tv din oraş, care ulterior a murit în spital, majorându-i acestuia cu două luni pedeapsa dată de Tribunalul Arad.

Instanţa a decis să admită apelul declarat împotriva sentinţei Tribunalului Arad de familia lui Valentin Costea şi să-l condamne pe Daniel Dorel Hodiş la 14 ani de închisoare pentru omor. Decizia Curţii de Apel Timişoara este definitivă.

Daniel Dorel Hodiş, de 24 de ani, a fost condamnat, în luna mai, de Tribunalului Arad la o pedeapsă de 13 ani de închisoare.


Instanţa s-a pronunţat după primul termen de judecată pentru că inculpatul şi-a recunoscut faptele, iar judecata a avut loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

Valentin Costea, nepotul de soră al episcopului Lucian Mic de la Caransebeș, s-a stins din viață la mijlocul lunii martie, la Spitalul Județean din Timișoara. Kidu’, cum era cunoscut de prieteni, 34 de ani, deținea un atelier auto în Zona Industrială UTA din Arad. Pe 5 martie, a fost găsit inconștient, într-o baltă de sânge, încuiat în atelier, lovit în cap cu o rangă de fier. Agresorul, Dan Hodiș, era un angajat al său, consumator de droguri, după cum avea să recunoască în fața polițiștilor. „Am avut multe datorii, copii pe cap. I-am cerut bani de mai multe ori, dar mi-a fost ruşine să-i mai cer tot timpul”, a spus Dan Dorel Hodiș, când a fost audiat. Costea a pierdut în urma atacului 2 litri de sânge, ceea ce i-a fost fatal. A ajuns la spital în coma de gradul IV și nu a mai putut fi salvat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.