Atenție la ce alimente consumați în timpul caniculei. Care sunt recomandările medicilor...

Atenție la ce alimente consumați în timpul caniculei. Care sunt recomandările medicilor timișoreni și ce trebuie să evitați

0
DISTRIBUIȚI

canicula

E caniculă, bei multă apă minerală și ți se face rău? E logic. De regulă apa e plină de săruri care trebuie evitate în perioadele călduroase, conform medicilor. Medicii timișoreni avertizează că atunci când e foarte cald e importat consumul mare de apă, însă nu orice fel de apă. Cea mai sigură ar fi apa de la robinet. În cazul în care se optează pentru apa îmbuteliată, trebuie acordată o atenție deosebită celor scrise pe etichete.

Administrația Naționala de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben de canicuă și disconfort termic.


Luni, 6 iulie, vremea va fi călduroasă în toată țara și canciulară în Banat, unde caniculara in regiunile vestice si nord-vestice, unde se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35 -37 de grade Celsius.

Indicele de temperatură- umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe lângă evitarea ieșirilor la soare, a consumului de dulciuri și alimente sărate, medicii recomandă consumul mare de apă. Aportul de apă se calculează în funcție de greutatea corporală: câte 0,038 litri pentru fiecare kilogram. O persoană de 68 de kilograme va avea nevoie de 2,5 litri de apă, iar una cu o greutate mai mare, de și mai multă.

Importantă este și calitatea apei. Potrivit medicilor, în perioadele caniculare e indicat să se bea apă plată, cu aport scăzut de săruri, sodiu, cloruri, sulfați, dar bogată în calciu şi magneziu. Este sufiecient să citiți cu atenție etichetele apelor îmbuteliate de vânzare la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.