Atmosferă de vis şi spectacole incendiare la cea de-a 15-a ediţie a...

Atmosferă de vis şi spectacole incendiare la cea de-a 15-a ediţie a festivalului EXIT FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-270387842">

exitziuaunu (13)Festivalul EXIT, care se desfăşoară îm acest weekend în incinta fortăreţei Petrovaradin din Novi Sad, atrage  şi în acest an o serie de spectatori din Timişoara şi din Romania. Timp de patru zile, melomanii au parte de concerte şi DJ seturi magice, susţinute de  sute de artişti din întreaga lume.  Ediţia cu numărul 15 a celebrului festival din Serbia a început la ora locală 19, cu o serie de concerte desfăşurate pe scenele manifestării. La scena mare, debutul a fost asigurat de formaţia Goblini, care a reuşit să încălzească atmosfera, ei find urmaţi mai apoi de americanii de la Eagles Of Death Metal.  Deşi spectacolul acestora a început cu întârziere faţă de ora anunţată în program, show-ul realizat de trupa al cărei solist vocal este Jesse Hughes a fost unul impresionant iar desele interacţiuni ale solistului cu publicul din faţa scenei au fost savurate pe deplin de numeroşii spectator care s-au adunat la Main Stage. Britanicii de la Clean Bandit au adus sonorităţi electronice foarte apreciate de publicul sârbesc şi internaţional, iar celebrul lor hit Rather Be a fost cântat la unison de spectatori.  Mai apoi, scena principală a fost acaparată de cea care a cucerit în 2013 nu mai puţin de două premii Brit Awards, Emeli Sande, care a lovit asistenţa cu hituri ca Heaven sau Next to me.

Târziu în noapte, la ora 02 sound-ul de la scena mare s-a schimbat radical, odată cu show-ul Roni Size Reprazent Live. La mulţi ani EXIT. E minunat să cântâm din nou aici şi vă mulţumim pentru că ne-aţi chemat. Noi cântăm Bass and drum, deci haideţi să ne distrăm, au anunţat artiştii pe scenă. Timişorenii de la Methadone Skies au susţinut un concert la Fusion Stage la ora locală 22, fiind aplaudaţi de cei care au ascultat sound-urile create de muzicienii care au la active două material disccografice şi care dealtfel au susţinut un show incendiar şi pe scena Revolution Fest de la Timişoara, fratele mic al EXIT-ului.  Pe lângă concerte, spectatorii de aici au parte şi de multe alte surprize puse la cale de organizatori. Nu mică mi-a fost mirarea când în cursul serii de joi, la unul din standurile cu produse oficiale ale festivalului, să dau peste membrii trupei Napalm Death, aflaţi în mijlocul spectatorilor, pentru o sesiune de poze cu fanii. A fost un meet and greet neanunţat, dar care a făcut vâlvă. Şi după cum au declarat organizatorii festivalului, acţiunile de acest gen vor continua şi-n zilele următoare. Fără îndoială, unul din punctele de atracţie al EXIT-ului din acest an este mts Dance Arena. Celebra scenă dedicată împătimiţilor de muzici electronice a atras şi joi noaptea un public extreme de numeros, iar show-ul lui Octave One de aici a fost primit cu aplauze şi urale prelungite. Un alt moment urmărit cu sufletul la gură de zecile de mii de oameni prezenţi la Novi Sad a fost un spectaculos foc de artificii, care a luminat întreaga fortăreaţă. Dincolo de concerte şi seturi de DJ, atmosfera de la EXIT este una mirifică în primul rând datorită faptului că marea majoritate a spectatorilor manifestă o atitudine pozitivă, iar atunci când din greşeală cineva te calcă pe picior în aglomeraţia creată în unele locuri, auzi numai izvinite sau Sorry. Festivalul EXIT continuă până duminică 12 iulie, iar printer cei care vor evolua în următoarele trei zile aici se numără Motorhead, Tom Odell, Goldie, DJ Vadim, Hardwell, Kolsch, John Newman, Manu Chao, Martin Garrix, Nuclear Assault, Milky Chance, Capital Cities, Faithless, The Upbeats, Leftfield, Tales Of Us, Simian Mobile Disco b2b Roman Flugel sau Fear Factory.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.