Autoritățile din zona de vest vor să obțină fonduri europene pentru principalele...

Autoritățile din zona de vest vor să obțină fonduri europene pentru principalele drumuri din regiune. Ce decizie importantă s-a luat azi

1
DISTRIBUIȚI

lot 2 autostrada timisaora lugoj asociatia pro infrastructura (7)

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest, organism deliberativ al Regiunii Vest constituite din județele Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin, are, începând de astăzi, un nou președinte în persoana lui Adrian Nicolae David, președinte al Consiliului Județean Hunedoara. În cadrul ședinței la care au participat reprezentanți din cele patru județe care alcătuiesc această structură s-a mai pus în discuție stadiul de implementare a Programului Operațional Regional 2017-2013 precum  cel pentru perioada 2014-2020, așa cum a fost aprobat în acest an de Comisia Europeană.
Singurul punct asupra căruia nu s-a căzut încă de acord este cel care privește drumurile regionale interjudețene, deși dezbaterea pe acest subiect de desfășoară de un an și jumătate.


Cum nu toate drumurile pot fi finanțate din fonduri europene, trebuie adoptat un punct de vedere comun pentru stabilirea unor trasee prioritare, urmând ca discuția să fie finalizată vineri, la Deva, unde județele Arad și Hunedoara urmează să prezinte variantele finale.
Șeful Agenției de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, a precizat că noul ciclu de finanțare are o altă abordare, una din cele 11 priorități fiind reducerea poluării. Aceasta presupune reabilitarea termică pentru reducerea consumului în zona de locuințe și transportul public, inclusiv achiziția de mijloace de transport ecologice, care ar putea circula pe căi de rulaj deja reabilitate.
Președintele CJT, Titu Bojin, a ținut să precizeze că “la rectificarea de buget Timișul a fost băgat în seamă de guvern și este pe primul loc în țară”, primind cea mai mare sumă de bani. Pentru echilibrarea bugetului, județul Timiș a primit nu mai puțin de 92.503.000 lei, în timp ce județul Arad a primit 55 de milioane de lei, județul Hunedoara 33 de milioane iar județul Caraș-Severin 17 milioane de lei. Bojin a precizat că cea mai mare parte a banilor va fi direcționată către infrastructură și spitale. Județul a mai primit bani pentru salariile personalului clerical și pentru obligații de plată stabilite prin hotărâri judecătorești, dintre care o bună parte vizează plata salariilor cadrelor didactice.

1 COMENTARIU

  1. Nimeni nu-și mai bate capul cu greșeala din comunicatul de presă 2017-2013… care trebuia să fie 2007-2013, sănătoși să fim, altele, se rezolvă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.