BAC 2015 Fetele de nota 10 din Timişoara care au uimit o...

BAC 2015 Fetele de nota 10 din Timişoara care au uimit o ţară întreagă. Ce visează să devină şi de ce vor să plece două tinere la universităţi din străinătate FOTO

0
DISTRIBUIȚI

elevi nota 10

Judeţul Timiş a fost, în acest an, „fruncea” la examenul de Bacalaureat. Asta pentru că cele mai multe note de 10 din ţară au fost obţinute de elevii din Timiş. Este vorba despre un băiat şi opt fete care au terminat liceul la unele dintre cele mai bune şcoli din Timişoara şi care au reuşit să uimească o ţară întreagă prin ambiţia lor. Astăzi, elevii de nota 10 au fost invitaţi la Universitatea de Vest din Timişoara, unde rectorul instituţiei i-a felicitat şi le-a oferit o diplomă de excelenţă.

Au participat la eveniment cele opt fete care au obţinut nota maximă la „examenul maturităţii”. Tinerele de nota 10 din judeţul Timiş visează să devină programatori, decise să demonstreze că şi femeile pot reuşi în această meserie, arhitecţi, profesori sau specialişti în comunicare. Două dintre elevele care au obţinut 10 la BAC sunt decise, însă, să-şi continue studiile în străinătate, în Marea Britanie, curioase să descopere oameni noi, dar şi pentru că sunt convinse că vor avea parte de o experienţă interesantă în afara ţării.

IMG_1517

„Voi merge la universitate la Imperial College în Anglia, la Matematică-Informatică. Am ales o universitate din străinătate pentru că vreau să cunosc oameni noi, să schimb mediul, cred că acolo este un mediu mai competitiv. Am învăţat mult pentru BAC şi pentru că am fost condiţionată de universitatea britanică să obţin media 9,8 la matematică şi informatică”, a povestit Oana-Roxana Ciocioman, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”. Şi Tania-Laura Copocean, tot de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, s-a decis să studieze la o universitate din Londra, informatică şi management. „Cred că va fi o experienţă interesantă, pentru că va trebui să mă descurc singură, voi cunoaşte oameni noi”, a povestit şi Tania.

Georgia-Mălina Marinaş, tot de la Liceul „Grigore Moisil”, este cel de-al treilea elev care a luat 10 la BAC.


Tânăra vrea să studieze arhitectura la Universitatea Politehnica din Timişoara, dar recunoaşte că în cazul în care i se va oferi o şansă să meargă în străinătate, nu o va rata. „M-am pregătit pentru toate cele trei materii şi am avut încredere în mine, cred că asta a fost cel mai important lucru”, a dezvăluit Georgia care este secretul notelor de 10 de la BAC.

IMG_1515

Mădălina Doncean de la Colegiul Naţional “C. D. Loga” vrea să se înscrie la Universitatea de Vest sau la Universitatea Politehnica şi visează să devină programator. “Cred că cele două universităţi oferă oportunităţi destul de bune şi în ţară şi nu am dorit să studiez în străinătate pentru că asta ar fi însemnat să stau departe de familie. Am luat 10 la BAC pentru că am muncit şi am învăţat mult”, a povestit Mădălina.

Ana Sirianţu, de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, mărturiseşte că se aştepta să ia o notă mare la BAC pentru că s-a pregătit foarte mult. “Nu mi-am propus să iau 10. Am reuşit asta prin multă muncă, ambiţie şi perseverenţă. Eu vreau să devin profesoară pentru că îmi place să lucrez cu copiii, chiar dacă salariile sunt mici. O să studiez la Universitatea de Vest ştiinţe ale educaţiei”, a explicat şi Ana.

IMG_1537

Celelalte eleve de nota 10 din judeţul Timiş, Ciupa Karina şi Bianca-Elena Stoian, de la Colegiul Naţional Bănăţean vor să devină programatori, iar Simina-Victoria Ardelean, de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, se va înscrie la facultate la Universitatea de Vest, la ştiinţe ale comunicării. Tânărul care a obţinut media 10 la BAC se numeşte Tudor-Traian Condor şi a terminat Colegiul Naţional Bănăţean.

„Nu vrem să vă convingem să rămâneţi la Universitatea de Vest din Timişoara, ci am fost curioşi să vedem cum arată nişte elevi de nota 10. Da, acum putem să ne umflăm în pene şi să spunem că Timişul e fruncea”, a declarat, astăzi, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, înainte de a-i premia pe elevii de nota 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.