BACALAUREAT 2015 Liceenii au susținut, astăzi, cea mai grea probă. UPDATE Vezi...

BACALAUREAT 2015 Liceenii au susținut, astăzi, cea mai grea probă. UPDATE Vezi ce subiecte s-au dat la Matematică și Istorie și câți elevi au fost eliminați din examen FOTO

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat 2015 06_resize

Examenul de Bacalaureat continuă, astăzi, cu proba obligatorie a profilului, considerată de liceeni cea mai grea probă. Astfel, aproape 5.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Timiş vor fi evaluaţi, în această dimineaţă, la Matematică sau Istorie, în funcţie de profilul pe care l-au terminat.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, ne-a declarat că 3.316 candidaţi vor susţine, astăzi, proba scrisă la Matematică şi 1.449 la Istorie. Examenul a început la ora 09.00, iar liceenii au la dispoziţie trei ore să rezolve subiectele primite. Candidaţii care susţin proba scrisă la Matematică vor primi subiecte diferenţiat după cum urmează: Matematică-Informatică, Pedagogic, Ştiinţele Naturii şi Tehnologic.

UPDATE 1 Vezi în imaginile de mai jos ce subiecte au primit liceeni la proba scrisă la Matematică şi Istorie!

UPDATE 2 Un prim elev a fost eliminat de la centrul de examen de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara.


Liceanul a susţinut proba obligatorie a profilului la Istorie şi a intrat în sala de examen cu telefonul mobil. Profesorii supraveghetori l-au observat cu telefonul asupra sa, motiv pentru care l-au eliminat din examen. Liceanul a primit nota 1 pentru că a încercat să fraudeze „examenul maturităţii” şi nu va mai avea voie să susţină BAC-ul în următoarele două sesiuni.

UPDATE 3 Primii elevi care au ieşit din examen ne-au declarat că subiectele au fost uşoare atât la Matematică, cât şi la Istorie. „A fost destul de uşor, sper că am fost atent şi nu am greşit nimic din neatenţie. Sper că am reuşit să fac tot, mă aştept să iau nota 10”, ne-a spus Vlad Roşu, de la Colegiul Naţional „C. D. Loga”. „Subiectele au fost foarte uşoare, cred că a scăzut nivelul subiectelor ca să nu mai pice atât de mulţi elevi, la fel cum s-a întâmplat în anii precedenţi. Nu am avut emoţii din cauza camerelor, nu se tem de camerele de supraveghere decât cei care vor să copieze”, a povestit un alt elev.

„La al doilea subiect am avut de făcut prezentarea celui De-Al Doilea Război Mondial şi în primul subiect tot aşa, cu războaie, conflicte militare chino-ruse şi realizările din România. Cine a fost deştept, la subiectul al treilea a structurat într-o pagină şi jumătate tot ce trebuie să înţeleagă corectorul, atâta tot, nu trebuie să lungeşti. Eu am scris patru pagini în total. Eu nu mi-s în măsură să mă autocaracterizez la notă, aştept rezultatul final”, a povestit un elev de la un liceu privat din oraş, care a susţinut examenul la Istorie.

UPDATE 3 Încă un elev din Timiş a fost eliminat de la proba obligatorie a profilului. Este vorba de un licean care a susţinut proba scrisă la Matematică, la Colegiul Naţional Bănăţean, care a intrat în sala de examen cu telefonul mobil asupra lui. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, 261 din cei 4.765 de candidaţi înscrişi la proba obligatorie a profilului au absentat. 228 de liceeni nu s-au prezentat la proba scrisă la Matematică şi 33 la Istorie. Doi elevi au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să fraudeze BAC-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.