BAC 2015 Măsura drastică luată de Ministerul Educaţiei în cazul fraudei de...

BAC 2015 Măsura drastică luată de Ministerul Educaţiei în cazul fraudei de la Făget: 63 de elevi, ELIMINAŢI din examen. Ce s-a descoperit

2
DISTRIBUIȚI

LiceuTrVuiaFaget

Veşti proaste pentru 63 de absolvenţi de liceu care au susţinut Bacalaureat-ul la centrul de examen de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, astăzi, că liceenii vor fi eliminaţi din examen. Vă reamintim că în urmă cu două zile, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au ridicat înregistrările video din sălile de examen de la liceul din Făget, după ce o plângere penală potrivit căreia examenul ar fi fost fraudat a fost depusă.


Concret, în plângere se arată că liceenii ar fi fost lăsaţi să se consulte între ei în timpul probelor.

„Regret că trebuie să vă aduc la cunoştinţă faptul că nu numai în cazul Colegiului «Unirea» din Ştei s-au depistat nereguli pe parcursul derulării examenului de bacalaureat. Se află o analiză la Liceul «Traian Vuia» din Făget, unde până în momentul de faţă avem propunerea de eliminare a unui număr de 63 de elevi. Din cele 13 săli de examen, în 10 săli s-a constatat că nu s-a respectat întocmai procedura. În una din cele 10 săli am constatat cu regret implicarea cadrelor didactice, care nu numai au permis elevilor să copieze, dar i-au şi sprijinit în acest demers. La Făget Timiş se derulează şi o anchetă a procuraturii. La nivelul cadrelor didactice măsurile sunt cele mai drastice, permise de Legea Educaţiei. Mai este o situaţie în care cercetările sunt în derulare. În judeţul Neamţ, la Colegiul Vasile Conta, s-ar putea să avem circa 20 de cazuri”, a declarat, astăzi, ministrul Cîmpeanu, potrivit RTV.

176 de candidaţi au susţinut examenul de Bacalaureat la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, 96 dintre aceştia au şi promovat Bac-ul.

2 COMENTARII

  1. Pana acum cativa ani se copia la greu la bac. N-am vazut insa niciunde lucrari atat de asemanatoare ca la Lugoj, unde s-a intamplat sa corectez de vreo 2 ori acum 7-8 ani. Se pare ca e o traditie a copiatului in zona. Din pacate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.