BAC 2015 Promovabilitatea în Timiş a scăzut cu un procent, după frauda...

BAC 2015 Promovabilitatea în Timiş a scăzut cu un procent, după frauda descoperită la liceul din Făget

0
DISTRIBUIȚI

bac 2015

Promovabilitatea în judeţul Timiş la examenul de Bacalaureat a crescut de la 65,84% la 66,42% după soluţionarea contestaţiilor depuse. Cu toate acestea, după eliminarea candidaţilor de la liceul din Făget care au fraudat BAC-ul, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş anunţă că promovabilitate a ajuns la 65,42%.


Aproape 850 de contestaţii au fost depuse de liceenii din Timiş, nemulţumiţi fiind de notele obţinute la BAC.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a declarat că, în total, au fost eliminaţi 94 de absolvenţi de clasa a XII-a care au susţinut BAC-ul la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget. „Cei 94 de candidaţi din centrul de examen nr. 16, care au fost surprinşi de camerele de supraveghere audio-video că au încălcat reglementările privitoare la desfăşurarea examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, au fost eliminaţi din examen”, a anunţat Aura Danielescu.

Vă reamintim că ministrul Educaţiei spunea ieri că, după analizarea înregistrărilor video, s-a ajuns la concluzia că „din cele 13 săli de examen, în 10 săli s-a constatat că nu s-a respectat întocmai procedura. În una din cele 10 săli am constatat cu regret implicarea cadrelor didactice, care nu numai au permis elevilor să copieze, dar i-au şi sprijinit în acest demers”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.