Călin Bârcean, unul din cei mai cunoscuţi folkişti ai Timişoarei, împlineşte azi...

Călin Bârcean, unul din cei mai cunoscuţi folkişti ai Timişoarei, împlineşte azi 36 de ani. Vezi ce album live pregăteşte Pragu’ de Sus

0
DISTRIBUIȚI

calinbarceanMuzicianul timişorean Călin Bârcean, liderul formaţiei Pragu’ de Sus, una din cele mai cunoscute nume pe scena folk-ului local, împlineşte astăzi 36 de ani, ocazie cu care îi urăm alături de numeroşii lui fani un sincer „La Mulţi Ani!”.

La sfârşitul anului trecut, Pragu’ de Sus a susţinut un concert extraordinar care a marcat împlinirea a zece ani de activitate, evenimentul avându-i ca invitaţi speciali pe Mircea Vintilă şi Maria Răducanu. Cariera trupei a început în anul 2004, odată cu primele apariții scenice și cu editarea primului material discografic, „Decupaj Sonor”. Înființată de Călin Bârcean, Costel Răsuceanu, Marian Draghia și Constantin „Bebe” Borozan, Pragu’ de Sus a rămas, timp de un deceniu în prim-planul vieţii muzicale timișorene. Repertoriul abordat cuprinde sute de piese din sfera folk-pop-rock, dintre care peste 30 sunt compoziții proprii.


Solistul Călin Bârcean și Pragu’ de Sus au redeschis culoarele folkului în zona de vest a țării, prin apariții regulate și colaborări de durată cu artiști precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu (cu care s-a înregistrat piesa „Nimeni, nimeni” în 2009), Ducu Bertzi, Marius Bațu și alții. Proiectele trupei au atras și muzicieni timișoreni, Horea Crișovan fiind prezent pe ultimele două albume Pragu’ de Sus.

Duminica trecută, formaţia a cântat în cadrul unui concert umanitar derulat în cadrul campaniei „Zâmbeşte şi dă mai departe”, care îşi propune să o ajute pe Ramona, o tânără de 32 de ani, care suferă de cancer pulmonar.

În ceea ce priveşte cadourile pe care le-a primit de ziua lui, muzicianul ne-a mărturisit că adevăratele cadouri sunt cele de suflet. „Nu am contabilizat cadourile, mai ales că cele materiale sunt efemere. Cadourile adevărate sunt cele de suflet, simple, cu cei dragi în jur. Iar azi, de ziua mea, am să aleg o bălăceală cu copiii mei”, ne-a declarat Călin Bârcean. Artistul ne-a vorbit și despre planurile de viitor și a dezvăluit că formația pregăteşte un album live alături de Mircea Vintilă. „Voi continua seria Acustic Pe Malul Begăi, la terasa Porto Arte, din două în două săptămâni. Mai exact, voi reveni miercuri și joi seara, 29 si 30 iulie, iar în 8 august voi fi la Gârâna Folk. Pe plan discografic, acum lucrăm la un album live Pragu’ de Sus alături de Mircea Vintilă“, a mai adăugat muzicianul timişorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.