Canicula ne poate lăsa fără electricitate. Reprezentanţii CEI se confruntă cu avarii...

Canicula ne poate lăsa fără electricitate. Reprezentanţii CEI se confruntă cu avarii apărute din cauza temperaturilor ridicate FOTO

0
DISTRIBUIȚI

CEI 3

Perioada verii aduce nu doar discomfort termic pentru populaţie, ci şi inconveniente legate de funcţionarea reţelelor publice de electricitate. Din cauza expunerii prelungite la temperaturi ridicate, echipamentele şi cablurile de curent pot ceda.

De cele mai multe ori, cablurile se dilată şi se rup în punctele vulnerabile, iar echipamentele pur şi simplu nu mai funcţionează. În egală măsură, încărcarea posturilor de transformare din sistem, prin creşterea consumului de curent generată de funcţionarea aparatelor de climă, poate duce la acelaşi rezultat.

Din cauza căldurii, toată lumea bagă câte ceva în priza pentru a se răcori sau pentru a păstra ceva la rece, de la consumatorii casnici până la birouri, spaţiile comerciale, cabinete medicale, etc. Creşterea consumului duce automat la probleme, spun reprezentanţii Cons Electrificarea Instal.

Pagube şi stricăciuni apar şi atunci când natura se manifestă prin fenomene meteorologice extreme: furtuni, descărcări electrice, ploi însemnate.


Intervenţiile pentru remedierea reţelelor electrice afectate de astfel de fenomene sunt dese, costisitoare şi uneori extreme de dificle. Reprezentanţii Cons Electrificarea Instal spun că cele mai afectate sunt cablurile de 10 şi 20 de KV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.