Cascada Văioaga din Banat, una dintre cele mai frumoase din ţară, oferă...

Cascada Văioaga din Banat, una dintre cele mai frumoase din ţară, oferă turiştilor un peisaj demn de insulele exotice. Cum ajungi în acest loc de poveste FOTO

0
DISTRIBUIȚI

cascada vaioaga

Foto: Daniel Humelnicu

Timişorenii care ajung într-un loc de-a dreptul spectaculos din judeţul Caraş-Severin au impresia că au aterizat pe o insulă din filmele exotice. Cascada Văioaga, aflată în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, atrage ca un magnet drumeţii, fascinaţi fiind de impresionanta cădere de apă.

Cascada Văioaga se află pe drumul care duce spre Cascada Beuşniţa şi Lacul Ochiul Beiului, două dintre cele mai importante atracţii turistice ale Banatului. Căderea de apă se găseşte pe cursul râului Bei, iar turiştii care au ajuns să o admire au fost fascinaţi de frumuseţea ei, motiv pentru care o consideră una dintre cele mai spectaculoase cascade nu doar din Banat, ci şi din România.

cascada vaioaga

Această minune a naturii este puţin ascunsă de ochii turiştilor. De la intrarea în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, turiştii trebuie să parcurgă pe jos sau cu maşina aproximativ trei kilometri până la Păstrăvărie, pe un drum forestier, de unde pot fi admirate peisaje pitoreşti splendide. Pe acest traseu, drumeţii se pot opri pentru a admira şi Cascada Văioaga. Aceştia nu au cum s-o rateze, asta pentru că un panou semnalizează prezenţa căderii de apă.

„Un decor desprins din desenele animate Cartea Junglei, o scenă pictată de-o mână măiastră.


După o cădere vijelioasă, de şase metri, apele albastru-verzui se liniştesc imediat, se odihnesc pe un pat calcaros, reflectând în liniştea lor cascada albă, înspumată, neobosită. În jur, formaţiuni calcaroase înalte, frumos echipate cu multă verdeaţă, muşchi, iederă, arbuşti şi câteva floricele galbene dau un aspect exotic şi completează perfect decorul paradisiac”, descrie pe blogul ei Simona Gollent cât de frumoasă este Cascada Văioaga.

Foto: Ghiduri-turistice

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.