Ce DESPĂGUBIRI a primit familia copilului sfâşiat de câini la Checea. Vezi...

Ce DESPĂGUBIRI a primit familia copilului sfâşiat de câini la Checea. Vezi pedeapsa dată de judecătorie educatoarei

0
DISTRIBUIȚI

caine_agresiv

Judecătoria Timișoara a dat, ieri, sentința în dosarul penal în care procurorii au trimis-o în judecată pe educatoarea Violeta Simionescu de la grădinița din localitatea Checea, după ce un copil, bolnav de sindromul Down, a fost sfâșiat de câini. Incidentul s-a petrecut în 20 ianuarie 2012 când băiatul în vârstă de șase ani a fost lăsat să plece singur acasă. A fost atacat de mai mulți câini care l-au mutilat, smulgându-i organele genitale. Micuțul a fost dus la spital cu șanse minime, stând în comă două săptămâni, dar a supraviețuit în mod miraculos.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Timişoara au trimis-o în judecată pe educatoarea Violeta Catiţa Simonescu, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă deoarece „nu şi-a îndeplinit obligaţia de supraveghere a părţii vătămate D.B.G., ceea ce a determinat părăsirea grădiniţei de către aceasta şi pătrunderea, fără drept, pe o proprietate privată protejată de câini, unde a fost atacat de aceştia”.

Judecătoria Timişoara a găsit-o vinovată pe educatoare şi a condamnat-o la un an de închisoare cu suspdendare şi un termen de încercare de trei ani.


De asemenea, aceasta a fost obligată în solidar cu şcoala din Checea la plata a 2.000 euro despăbiri materiale şi 200.000 eudo despăgubiri morale. „Vom ataca sentinţa pentru că despăgubirile nu acoperă costurile tuturor operaţiilor la care băiatul a fost şi va mai fi supus în străinătate”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, avocatul Claudiu Ilcău, cel care a reprezentat în instanţă familia băiatului.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.