Cheile Crivadiei, locul din vestul ţării care ascunde peisaje sălbatice spectaculoase GALERIE...

Cheile Crivadiei, locul din vestul ţării care ascunde peisaje sălbatice spectaculoase GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

6960066_orig

Timişorenii care-şi propun să se relaxeze măcar un weekend departe de agitaţia din oraş şi ajung în Cheile Crivadiei au parte de un spectacol al naturii impresionant. Aceste chei se află în judeţul Hunedoara, în apropierea oraşului Petroşani, şi ascund peisaje naturale ca-n poveşti. Mai mult, turiştii pot admira aici şi un turn din calcar, construit acum sute de ani pentru a stopa contrabanda dintre olteni şi haţegani.

Turiştii care se aventurează în explorarea Cheilor Crivadiei, nu vor regreta acest lucru, asta pentru că acest loc ascunde un peisaj natural deosebit. Cheile sunt cunoscute chiar şi de pe vremea dacilor, care le foloseau ca un fel de barieră naturală pentru a se proteja de invadatori.

4390500_orig

Cheile Crivadiei se află la aproximativ 20 de kilometri de oraşul Petroşani, în vecinătatea satului Crivadia şi au o lungime de peste un kilometru. Rezervaţia naturală Cheile Crivadiei reprezintă o arie protejată de interes naţional, care se găseşte în Parcul Naţional Grădiştea Muncelului – Cioclovina.

Aceste chei sunt spectaculoase, în primul rând, datorită înălţimii pereţilor verticali, care au între 70 şi 100 de metri, iar pe alocuri, aceştia formează între ei spaţii foarte înguste, de 1,5 – 2 metri. Cheile pot fi admirate doar dacă turiştii merg pe jos, pe cursul râului. Tocmai de aceea, este recomandat ca drumeţii să cutreiere Cheile Crivadiei în special vara. Odată intraţi în chei, turiştii nu se pot abate din drum pentru că nu există nicio potecă de ocolire, iar pereţii verticali nu pot fi urcaţi.

turnul crivadia

Din zona Cheilor Crivadiei se poate ajunge foarte uşor la Turnul Crivadia care, în secolul al XVI-lea, a fost un punct de vamă pe vechiul drum care lega Transilvania de Oltenia.


Se spune că acest turn a fost construit după ce nobilii din Ţara Haţegului s-au plâns de contrabanda dintre olteni şi haţegani. Turnul a fost realizat din piatră de calcar.

Foto: Cheile Crivadiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.