CJT, din nou sub semnul scandalului, după ce Autoritatea Electorală Permanentă a...

CJT, din nou sub semnul scandalului, după ce Autoritatea Electorală Permanentă a dat un răspuns oficial privind ocuparea postului lăsat liber de Sorin Cociobea. Cum se contrează Titu Bojin şi Marian Vasile

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt (4)

Un nou scadal este pe care să izbucnească în Consiliul Judeţean Timiş, după ce instituţia a primit un răspuns de la Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la ocuparea postului vacantat prin excluderea lui Sorin Cociobea din PSD şi din rândul aleşilor judeţeni. Vă reamintim că Sorin Cociobea a fost ales pe lista PDL şi că PDL ca parte din noul PNL a solicitat ocuparea postului de către Balint Petrescu, următorul pe listă. În vreme ce proiectul a căzut la vot în CJT şi Cociobea a acţionat instituţia în instanţă, CJT a solicitat clarificări de la Bucureşti cu privire la modul în care se va numi succesorul lui Cociobea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „am primit un răspuns, dar e la fel ca data trecută, unul amibiguu.


Nu este un răspuns clar din punct de vedere al modului obligatoriu în care se face numirea următorului consilier. E exact cum a fost şi înainte, o prezentare îmbârligată cu ceea ce înseamnă lista de candidaţi şi listele suplimentare. În condiţiile acestea nu vom aproba pe nimeni”.

Bojin a mai precizat că dacă PNL va depune o solicitare ca locul vacantat de Sorin Cociobea să fie ocupat de Balint Petrescu, PSD va cere introducerea pe ordinea de zi a proiectului care are în vedere ocuparea locului din CJT de către pesedistul Filip Stancu, după ce următoarea pe lista USL, Virginia Popescu, a renunţat la dreptul de a ocupa acest post. Şeful consilierilor PNL din CJT, Marian Vasile, anunţă însă că nu va renunţa fără luptă.

„Mă bucur că încă o dată s-a dovedit faptul că PNL a judecat corect şi a procedat corect, iar PSD şi-a dovedit încă o dată incapacitatea de a respecta regulile democraţiei. Din păcate, nu am reuşit să îl contactez pe secretarul judeţului pentru a obţine detalii asupra hârtiei venite de la AEP, dar după informaţiile mele PSD va încerca din nou să boicoteze punerea în funcţie a domnului Petrescu Balint. PNL depune la CJT o soicitare de aplicare de îndată a instrucţiunilor venite de la Bucureşti. În acest fel PNL va avea 15 consilieri judeţeni în funcţie şi majoritatea de 50 % plus 1, necesară va pentru votarea proiectelor va putea fi făcută mai uşor” a declarat liberalul pentru PRESSALERT.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.