Concesionarea aeroportului din Caransebeș, afacere PĂGUBOASĂ pentru autorități. Câți bani s-au investit...

Concesionarea aeroportului din Caransebeș, afacere PĂGUBOASĂ pentru autorități. Câți bani s-au investit până acum

0
DISTRIBUIȚI

Aeroport caransebes

Discuții aprinse dar fără rezultat în Consiliul Județean Caraș Severin. Conducerea județului a cerut rezilierea contractului de concesiune pentru Aeroportul Caransebeș, însă, până la urmă, nu s-au întrunit voturile necesare.

CJ Caraș Severin a constat neîndeplinirea unor obligaţii asumate în contractul de concesiune a terenului din Caransebeş.


Concret, companiei i se reproșează că nu a realizat activitatea pentru care s-a încheiat contractul, că nu a instalat balizajul şi că a întârziat la plata redevenţei trimestriale. Administratorul societăţii, Axinte Obrejan a obiectat în plenul şedinţei de consiliu , menţionând că a fost luat prin surprindere de această hotărâre, că din cauza unor neclarităţi legate de proprietate şi a termenului scurt de concesiune de numai 30 de ani, societatea nu a putut să-şi atingă obiectivele, deşi s-au investit acolo aproape 3 milioane de euro, transmite Radio Reșița.

Vicepreşedintele consiliului judeţean, Ilie Iova, spune că situaţia trebuie clarificată rapid.

În noiembrie 2002 Consiliul a vândut către Argirom International SA toate acțiunile deținute la aeroport, 100%, iar pentru teren s-a încheiat un contract de concesiune în scopul realizării robiectului de activitate – activități aeroportuare. Argirom nu numai că nu a realizat astfel de acțiuni, dar a vândut mai departe 75% din acțiunile deținute la aeroport altei firme, SC Excav Prod SRL, care este în faliment, societatea nemaiputând suporta plata redevenței stipulată în contract.

În prezent, oficialii Consiliului Județean Caraș Severin caută soluții pentru a nu rămâne în pierdere în urma acestei afaceri păguboase. ( Foto: gugulani.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.