CRIZĂ de psihologi în secţiile din Timişoara în care pacienţii au cea...

CRIZĂ de psihologi în secţiile din Timişoara în care pacienţii au cea mai mare nevoie. Care este motivul scandalos

0
DISTRIBUIȚI

depresie-1

Timişorenii, şi nu numai, care suferă de depresie, nevroze sau alte afecţiuni psihice şi ajung în una din cele două secţii de psihiatrie de la Spitalul Judeţean Timişoara nu au cum să primească şi consiliere psihologică. Asta deşi discuţiile cu psihologii au un rol important în recuperarea pacienţilor cu diferite probleme psihice.

Monica Ienciu, şeful Secţiei de Psihiatrie 1 din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, spune că în cele două secţii de pe strada Văcărescu, care au 100 de paturi, există un singur psiholog.


Medicul psihiatru timişorean se plânge de faptul că a făcut cereri în speranţa că vor fi angajaţi mai mulţi psihologi, dar în zadar.

„Ar trebui să fie un psiholog la 10-12 pacienţi. Nu avem mai mulţi psihologi pentru că nu sunt finanţate posturile, nu există. Sunt în clinică de 40 de ani şi a existat un singur post. Psihiatria nu este o specialitate producătoare de bani, nu se „vinde” bine, psihiatria consumă bani şi atunci ţi se spune mereu financiar nu este posibil. Psihologul are un rol extrem de important, pentru că rolul psihologului nu este doar să facă un examen psihodiagnostic, are şi rol de intervenţie şi ce intervenţie poate să facă el la 100 de pacienţi? Nu are cum”, spune Monica Ienciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.