DEFINITIVAT 2015: Câți profesori din Timiş au promovat examenul și câți s-au...

DEFINITIVAT 2015: Câți profesori din Timiş au promovat examenul și câți s-au RETRAS după ce au văzut ce subiecte au primit

0
DISTRIBUIȚI

profesori

Dascălii din judeţul Timiş aflaţi la început de drum au susţinut, săptămâna trecută, examenul de definitivat. Astăzi, cadrele didactice au aflat şi dacă au promovat examenul prin care dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Inspectoratul Şcolar Timiş anunţă că promovabilitatea la examenul naţional de definitivat este de 51,33 % în judeţul nostru. În total, 346 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine proba scrisă a examenului, însă 34 de cereri nu au fost validate, iar 23 de dascăli au considerat că nu sunt pregătiţi să-l susţină, motiv pentru care au absentat.


Mai mult, din cei 289 de candidaţi care s-au prezentat la examen, 65 au luat decizia de a se retrage, astfel că lucrarea le-a fost anulată. Candidații au posibilitatea de a renunța la examen în prima oră de la primirea subiectelor, mulți preferând mai degrabă să își anuleze lucrarea și să încerce anul viitor, decât să riște să ia mai puțin de 8, nota minimă pentru trecerea Definitivatului.

Prin urmare, din cei 224 de dascăli care au susţinut examenul de definitivat, 115 au obţinut note peste 8, deci l-au promovat, iar 109 sub 8. În judeţul Timiş, niciun profesor nu a reuşit performanţa de a obţine nota 10.

Cadrele didactice nemulţumite pot depune contestaţii la sediul ISJ Timiş, în intervalul 14-15 iulie, urmând a fi soluţionate între 16 şi 17 iulie. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 18 iulie. Începând cu anul 2013, Ministerul Educaţiei a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să crească de la 7 la 8.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.