Descinderi la firma fostului viceprimar al Reşiţei, care făcea afaceri cu gunoi....

Descinderi la firma fostului viceprimar al Reşiţei, care făcea afaceri cu gunoi. Cum erau transportate deşeurile menajere doar în acte

1
DISTRIBUIȚI

sorin simescu

Locuinţa şi sediul firmei care se ocupă de gestionarea deşeurilor menajere din Reşiţa, deţinută de fostul viceprimar al oraşului, Sorin Simescu, au fost vizitate, în această dimineaţă, de mascaţi. Poliţiştii din judeţul Caraş-Severin au efectuat, în total, şapte percheziţii pe raza a patru judeţe, Caraş-Severin, Cluj, Mehedinţi şi Sibiu, la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de aceştia.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, o societate comercială din Reşiţa ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli privind operaţiuni fictive, respectiv facturi de la o societate comercială din Mediaş pentru transportul de deşeuri menajere de la o rampă de gunoi din Reşiţa la deponeul de deşeuri menajere nepericuloase.


În realitate aceste transporturi nu s-au efectuat, astfel că societatea din Reşiţa ar fi diminuat obligaţiile fiscale către bugetul de stat – taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit. De asemenea, în aceeaşi perioadă, firma din Mediaş ar fi recepţionat şi sortat gunoi menajer în cantităţi mai mici decât cele facturate şi înregistrate în contabilitate, folosind facturi fictive de vânzare marfă sau prestări servicii”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Caraş-Severin.

Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu peste 200.000 de lei. Potrivit Radio Reşiţa, firma din Reşiţa se numeşte Eco Bau Green, se ocupă de gestionarea deşeurilor menajere, iar directorul acesteia este Sorin Simescu. Acesta a declarat că nu ştie care este scopul percheziţiilor efectuate în această dimineaţă.

Foto: Express de Banat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.