Eurodeputații aprobă 66,5 milioane de euro pentru urmările inundațiilor din România, Bulgaria...

Eurodeputații aprobă 66,5 milioane de euro pentru urmările inundațiilor din România, Bulgaria și Italia

0
DISTRIBUIȚI

rovinita mare inundatii 4

România, Bulgaria și Italia vor primi 66,5 milioane de euro în total, ca ajutor din partea Uniunii Europene, pentru a repara pagubele provocate de inundațiile grave din 2014, după ce Parlamentul European (PE) a aprobat marți, la Strasbourg, propunerea Comisiei Europene în acest sens, potrivit unui comunicat de presă al PE.

Ajutorul, votat deja de Consiliul UE, a fost susținut de eurodeputați cu 667 de voturi pentru, 31 împotrivă și 11 abțineri.

Suma provine din Fondul European de Solidaritate.


Din totalul acesteia, România va primi 4,198 milioane de euro pentru inundațiile din aprilie-mai anul trecut și 4,297 milioane de euro pentru inundațiile din iulie-august același an.

Bulgaria va primi un ajutor de 1,983 milioane de euro pentru inundațiile din iulie-august 2014, iar cea mai mare parte a acestui ajutor de la UE — 56,026 milioane euro — va ajunge la Italia, grav afectată de inundații în octombrie-noiembrie anul trecut.

Sumele eliberate din cadrul Fondului European de Solidaritate vor ajuta autoritățile naționale să repare pagubele provocate infrastructurilor publice și private, gospodăriilor, întreprinderilor, mediului înconjurător sau patrimoniului cultural de inundațiile de anul trecut.

Fondul European de Solidaritate a fost creat în noiembrie 2002 pentru a ajuta statele membre UE în cazul unor dezastre naturale. El este utilizat pentru a acoperi măsurile esențiale de urgență și reparație în statele membre lovite de calamități.

Aceasta este prima decizie de mobilizare a acestui fond în 2015. Pentru acest an, FES poate cheltui 895 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.