Cum se făceau decontările în epoca Ioţcu la CJ Arad – lucrări...

Cum se făceau decontările în epoca Ioţcu la CJ Arad – lucrări de deszăpezire pe drumuri pe care se executau în paralel marcaje rutiere

1
DISTRIBUIȚI

iotcu la dna 5

Un raport al Curţii de Conturi a României a radiografiat modul în care se decontau lucrările la Consiliul Judeţean Arad sub conducerea  fostului pedelist, actual liberal Nicolae Ioţcu, cel care, ieri, a fost prins în flagrant de DNA luând mită. Auditorii au constatat că pentru perioada 2011 – 2013, contractele de deszăpezire au fost încheiate prin negocieri fără publicarea anterioară a unui anunţ de participare, decontările fiind făcute în condiţii dubioase.

Verificările efectuate pe decontările făcute a scos la iveală situaţii halucinante. Una dintre firme, Inteco Holding, a întocmit în 22 noiembrie 2012 o factură pentru lucrările de deszăpezire efectuate în luna respectivă, dar în acelaşi timp a întocmit facturi pentru lucrări de de marcaje rutiere, asigurare a scurgerii apelor şi prevenirea inundaţiilor sau întreţinere drumuri pietruite, toate fiind executate, conform actelor, tot în noiembrie 2012.


De asemenea, în decembrie 2011, Consiliul Judeţean Arad a plătit în paralel cu lucrările de deszăpezire lucrări de lucrări de tratare a burduşirilor, plombări prin stropiri succesive, precum şi lucrări de marcaje rutiere efectuate de Strabag SRL sau Axela Construcţii SRL.  S-a ajuns până acolo ca pe acelaşi sector de drum, în aceiaşi perioadă, să fie decontate atât lucrări de deszăpezire, dar şi lucrări de întreţinere de întreţinere a drumurilor pietruite şi asfaltere – lucrări de tratare a burduşirilor, plombări prin stropiri succesive, precum şi lucrări de marcaje rutiere, toate fiind decontate.

Auditorii au constatat, de asemenea, faptul că au fost raportate activităţi de deszăpezire a mai multor sectoare de drum din zona Sebiş, în 1 decembrie 2011, asta în condiţiile în care ANM a transmis că „luna noiembrie a fost lipsită de orice formă de precipitaţii, în luna decembrie fenomenele meteorologice manifestate fiind ploaie în perioada 04.12. – 06.12.2011, 08.12.2011, 10.12. – 11.12.2011, 15.12. – 18.12.2011 şi 20.12. – 21.12.2011 burniţă şi lapoviţă şi respectiv lapoviţă şi ninsoare fără depuneri, până la data de 31.12.2011 când startul de zăpadă a atins nivelul de 8 cm”.

Verificând doar prin sondaj, cei de la Curtea de Conturi au constatat că „documentele fiscale şi situaţiile de lucrări aferente întocmite pentru perioadele noiembrie – decembrie 2011, martie 2012 şi noiembrie 2012 nu sunt conforme cu realitatea ceea ce a generat o pagubă, prin plata contravalorii documentelor fiscale acceptate, de 1.550.392,81 lei”.

1 COMENTARIU

  1. Păi nu trebuie decât să se uite ale cui firme făceu dezăpezire și când nu era strop de zăpadă ? Se știe doar clica PDL-istă, este de notorietate. Contractele sunt toate cu dedicație pentru slujitorii devotați ai partidului PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.