Expoziții de neratat la Muzeul de Artă din Timișoara în această vară....

Expoziții de neratat la Muzeul de Artă din Timișoara în această vară. Până când le puteți vizita

0
DISTRIBUIȚI

gabriel kelemen

Pe durata verii, până în 20 septembrie, muzeul de artă găzduiește două expoziții care merită văzute de timișoreni și nu numai.

În sălile Mercy din Palatul Baroc poate fi vizitată expoziția personală a artistului Gabriel Kelemen, “Universalitatea arhetipului sferă-vortex”, care abordează problematica originii formei ca proces morfodinamic. Expoziția ilustrează cronologic această universalitate, redând succesiv dimensiunea cosmogonică a acestui principiu, prin cele trei registre dimensionale macro-mezo-microcosmice. Interesantă este surprinderea în imagine a efemerului sonor, vizualizarea sunetului fiind unul din visele ancestrale ale omului.


Acest detaliu preocupă în continuare mediile științifice, căci aproape totul în univers este în stare de vibrație.

matisse

O expoziție internațională de calibru este Henri Matisse, “Triumful modernismului”, care cuprinde 110 litografii ale unui dintre cei mai importanți pictori și graficieni de la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului XX, pe care Pablo Picasso l-a numit “cel mai bun dintre noi”. Litografiile reprezintă unele dintre cele mai importante opere de artă ale lui Matisse, cel care a deschis calea noii arte abstracte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.