FABULOS Ţiganii care fac paranghelii în Timişoara vor avea parte de coloană...

FABULOS Ţiganii care fac paranghelii în Timişoara vor avea parte de coloană oficială prin oraş. Cum au fost sancţionaţi cei care au petrecut pe treptele Catedralei

4
DISTRIBUIȚI

tigani-trepte-catedrala

Graţie micii paranghelii organizate zilele trecute pe treptele Catedralei din Timişoara, ţiganii ar putea avea parte de tratament special. Ideea la care au ajuns reprezentanţii IPJ Timiş, IJJ Timiş şi ai Poliţiei Locale bate orice scenariu de film. Primarul Nicolae Robu a anunţat că „ieri am avut o primă întâlnire cu cei care au chefuit, am cerut domnului director Cojan (n.r – de la Poliţia Locală) să facă toate demersurile pentru identificarea celor care au petrecut pe treptele Catedralei”.

„Persoanele au fost identificate şi am cerut să fie aduse la discuţie. Au venit şi desigur că i-am muştruluit, le-am spus că este imposibil, o blasfemie, o sfidare la adresa cetăţenilor acestui oraş şi le-am explicat că vor fi sancţionaţi conform legii şi-au cerut scuze cu toţii. Au încercat să găsească circumstanţe atenuante, s-a confirmat că nu a fost o petrecere de mare extensie temporală, dar oamenii credeau că atât cât au făcut nu a fost mare bai.


Au promis solemn cu toţii că nu vor mai face niciodată aşa ceva”, a declarat edilul. Cheflii de pe treptele Catedalei au fost amendaţi cu sume de 6.800 de lei fiecare. Mai mult, edilul a oferit şi detalii legate de întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii insituţiilor care asigură ordinea în oraş.

„Am convenit ca toate instituţiile de ordine publică din Timişoara să colaboreze şi să se comporte cu fermitate, cu intransigenţă faţă de orice tentativă de deranjare a liniştii cetăţenilor. Ştim că în perioada care urmează în mod tradiţional se organizează în oraş parangehlii, nunţi, botezuri şi mai ştiu eu ce alte sărbătoriri. Mereu s-a colaborat, a existat preocupare, dar acum vrem să mergem mai mult ca niciodată pe prevenţie”, a spus primarul.

După ce a atenţionat că este cazul ca toţi cei care vor să se distreze trebuie să respecte legile şi normele de bună conduită, Robu a spus că, dacă va fi cazul, forţele de ordine vor recurge inclusiv la ajutorarea celor care petrec. „Dacă va fi cazul să se deplaseze un număr mare de persoane şi maşini, nu ştiu dacă vi se pare că să terorizezi un oraş întreg e un subeict care poate fi luat în derâdere, dar nu pot fi lăsaţi sute de oameni să meargă de capul lor cu zeci de maşini în trafic. Dacă va fi cazul, se va interveni aşa cum cei care au în atribuţii vor stabili, ca deranjul să fie cât mai mic”, a spus Robu. Practic, ţiganii petrecăreţi vor avea asigurată coloană oficială pentru a circula prin oraș.

4 COMENTARII

  1. DL. ROBU bine ar fi daca nu ati APLECA URECHEA la DINULESCU sa ii faca recomandari la dumneata lui cojan prietenul lui. DACA nu ati apleca urechea atunci cojan LUA MASURI PE LOC IMPOTRIVA SAORILOR CU MASERATI . ALTFEL la anu VIN alegerile si NOI la campania prin centru o sa va aducem aminte ca acest cojan ridica de la statu ROMAN lunar suma de 9500 de lei GREI………..si iti mai spun ceva vezi ca tot cojan te a facut in presa cu PALMIERII…………….

  2. Dragilor, intr-un stat laic nu exista blasfemie, cel putin, nu pedepsita de lege. In rest, sa pretinzi ca tiganii au venit sa vorbeasca, ca si-au recunoscut greseala, ca au promis una si alta, mi se pare grotesc si departe de adevar. Cat despre amenzi… in ce baza ? Si de unde la sume asa de mari, fara judecator ? Sa fim seriosi, articolul e de cacao.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.