Femei în consiliile de administrație. Ce spun despre România cifrele dezvăluite de...

Femei în consiliile de administrație. Ce spun despre România cifrele dezvăluite de un studiu global

0
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2015-07-16 at 14.14.03

Numărul femeilor care ocupă poziții în consiliile de administrație ale companiilor este mic dar totuși în creștere, însă numărul celor care prezidează consiliile rămâne în continuare scăzut, la nivel global. Pe mapamond femeile ocupă în prezent doar 12% din pozițiile în cadrul consiliilor de administrație și doar 4% din funcțiile de lideri ai consiliilor, conform celei de-a patra ediții a studiului „Femei în consiliul de administrație: O perspectivă globală”, un raport realizat de Deloitte Touche Tohmatsu Limited (Deloitte Global).

Screen Shot 2015-07-16 at 14.13.51Cu o rată de 11% a prezenței feminine în consiliile marilor companii, România se menține aproape de media globală. Aproape 10% din directorii executivi ai companiilor mari din țara noastră sunt femei, și tot femei sunt și 25,4% din executivii seniori ai acestora. „Femeile continuă să fie insuficient reprezentate în consiliile de administrație ale companiilor, având în vedere obiectivul de 40%. De altfel, procentul reprezentat de aceste femei a scăzut la un nivel critic în ultimii câțiva ani. Îmbunătățiri vizibile au existat în sectorul financiar, precum și în cadrul companiilor listate, deoarece acestea se supun celor mai multe reglementări în ceea ce privește guvernanța corporativă”, a declarat Adriana Lobda, partener Deloitte România.

Asemenea majorității statelor europene, România nu impune în prezent cote privind reprezentarea femeilor în consiliile de administrație sau în pozițiile superioare de management, deși în 2013, cadrul de reglementare Basel III a propus mai multe măsuri pentru rezolvarea problemelor de pe piață dezvăluite de criza financiară.


Câteva dintre aceste măsuri constituie recomandări de guvernanță care îndeamnă băncile să analizeze diversitatea structurii de conducere și egalitatea de gen. Obiective similare au fost trasate de Regulamentul și Directiva CRD IV, care a intrat în vigoare în ianuarie 2014. Singurul sector în care se echilibrează lucrurile în favoarea femeilor în țara noastră e cel financiar, deoarece Banca Națională a acționat în conformitate cu anumite prevederi internaționale.

Screen Shot 2015-07-16 at 14.14.14„România dispune de suficiente persoane talentate, având calificarea necesară pentru a implementa prevederile directivei și a obține rezultate asemănătoare celor realizate de țările mai dezvoltate. Cu toate acestea, inițiativele legislative au generat un progres nesemnificativ. Eficientizarea inițiativelor în acest sens ar ajuta atât la îmbunătățirea dezvoltării economice a țării, cât și la creșterea performanțelor organizaționale și financiare ale companiilor, după cum indică mai multe studii pe această temă”, a adăugat Lobda.

Raportul Deloitte ilustrează eforturile a 49 de țări în scopul creșterii numărului de femei care ocupă poziții în consiliile de administrație ale companiilor. Statele europene se mențin pe pozițiile fruntașe în ceea ce privește diversitatea de gen în consiliile de administrație – țări precum Norvegia, Franța, Suedia și Italia se clasează pe primele poziții. La nivel regional, țările din Americi și zona Asia-Pacific au înregistrat cele mai mici progrese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.