Festival al filmului european cu proiecții la Timișoara și în singurul cinematograf...

Festival al filmului european cu proiecții la Timișoara și în singurul cinematograf comunal funcțional din țară. Ce filme puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI

Au mai rămas doar câteva zile până la debutul primului festival timişorean dedicat filmului european, Ceau Cinema!. Evenimentul aduce la Timișoara cinci zile de proiecţii şi evenimente speciale la Grădina de vară „Capitol”, la Ambasada, şi în proaspăt renovatul cinematograf din comuna Gottlob, aflată la 50 de kilometri de oraș.

Miercuri, 22 iulie, „Ceau, Cinema! (Festival de buzunar)” va oferi cinefililor timişeni nu numai ocazia de a vedea filme premiate şi noi descoperiri cinematografice, ci şi de a (re)întâlni câţiva dintre oamenii aflaţi în culisele platourilor de filmare, anunță organizatorii.

22072015_CeauCinema0Actorul principal din filmul Comoara (2015), Toma Cuzin, va participa la o întâlnire cu publicul, după proiecţia filmului ce va avea loc sâmbătă, 25 iulie, de la ora 20.00, la Cinema Gottlob. Filmul este proaspăt laureat la Cannes cu distincția Un certain talent şi spune povestea unui funcţionar dintr-o instituţie publică ce duce o viaţă banală, până în ziua în care se hotărăşte să plece în căutarea unei comori. Toma Cuzin va participa la eveniment alături de soţia sa, Cristina Cuzin, care joacă la rândul ei în filmul Comoara. Cu o carieră din care nu lipsesc filme proiectate la festivaluri internaţionale (Aferim, Câinele japonez), dar nici serialele de televiziune (Las fierbinţi), tânăra actriță este unul dintre cele mai interesante nume ale generaţiei actuale de actori români.

Andreea-VasileÎn cadrul Festivalului Ceau, Cinema!, el va mai fi prezent pentru întâlniri cu spectatorii şi după proiecţia altor două filme în care joacă: scurtmetrajul The Crossing (2010), proiectat vineri, 24 iulie, de la ora 17.00, la Ambasada, unde publicul îl va reîntâlni şi pe actorul Boris Gaza, şi Aferim (2014), proiectat sâmbătă, 25 iulie, de la ora 22.00, pe Stadionul Gottlob.

Razvan GeorgescuCunoscutul regizor Răzvan Georgescu, autorul documentarului Paşaport de Germania (2014), va răspunde la întrebările publicului după proiecţia filmului său, care va începe sâmbătă, 25 iulie, de la ora 18.00, la Cinema Gottlob.


Filmul vorbeşte despre vânzarea etnicilor germani de România comunistă, sub regimul Ceaușescu. Pentru 200.000 de etnici germani statul german a plătit prețul libertății.

Răzvan Georgescu va participa şi la proiecţia filmului Testimonial (2008), programată pentru duminică, 26 iulie, de la ora 20.00, la Cinema Gottlob. Regizorul va mai vorbi despre filmele sale şi în cadrul sesiunii de dezbateri Ceau, cinema! vs Filmul documentar, alături de regizorul de film Florin Iepan şi cronicarii de film Irina Margareta Nistor şi Lucian Maier, moderată de profesorul Lucian Ionică, autor al volumului Documentar şi adevăr.

Printre oamenii de film cu care publicul Festivalului Ceau, Cinema! va putea face cunoştinţă directă se mai numără regizorii unui calup de filme bănăţene proiectat joi, 23 iulie, de la ora 18.00, în demisolul Casei Artelor. În plus, actriţa Andreea Vasile, care e membră a juriului festivalului în acest an, va fi prezentă după proiecţia controversatului film De ce eu? (2015) de Tudor Giurgiu, sâmbătă, 25 iulie, de la ora 14.00, la Cinema Gottlob. Printre surprizele pregătite de organizatorii Ceau, Cinema! se va mai numără şi prezenţa unui personaj esenţial din culisele filmului Chuck Norris vs Comunism, proiectat în premieră timişoreană în deschiderea festivalului, miercuri, 22 iulie, de la ora 22.00, la Grădina de Vară „Capitol”.

Ceau, Cinema! este organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală și este primul festival din Timișoara dedicat filmului european. A doua ediţie se va desfășura în Timişoara şi Gottlob, în perioada 22-26 iulie 2015. Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare la librăriile Cărtureşti (str. Mercy și Iulius Mall), la cafeneaua Klapka (str. A. Pacha nr. 8) și la Ambasada, cu preţuri care încep de la 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.