Frumusețile FASCINANTE ale Banatului, promovate în noul videoclip Voltaj. Vezi ce obiective...

Frumusețile FASCINANTE ale Banatului, promovate în noul videoclip Voltaj. Vezi ce obiective interesante apar în filmul „Transylvania Dragon”

0
DISTRIBUIȚI

transylvania dragon

Din toată inima unor români care iubesc România. Așa poate fi prezentat cel mai nou clip al formației Voltaj. Acesta ilustrează noul single Voltaj: “Din toata inima”. Imaginile cu locuri spectaculoase din România şi acţiunile pline de adrenalinã care îţi taie rãsuflarea sunt secvenţe din filmul documentar de promovare a României prin sporturi extreme şi acrobaţie denumit “Transylvania Dragon”, realizat de regizorul Sabin Dorohoi.

Parteneriatul dintre Voltaj şi producãtorul documentarului e mai vechi. Videoclipul piesei “De la Capãt”, care a reprezentat România la Eurovision Viena 2015, a fost realizat cu secvenţe din alt film al lui Dorohoi, de acea dată fiind vorba de filmul de scurt-metraj “Calea Dunãrii”. “Într-un fel cele douã filme care le-am lansat recent şi pe care bãieţii de la Voltaj le-au preluat ulterior ca imagine a celor douã piese, se completeazã şi au un numitor comun foarte sensibil: România! Dacã primul trateazã o realã problemã socialã şi economicã, cel de-al doilea înfãţişeazã locuri şi oameni extraordinari din ţarã, într-o notã optimistã. Poate cã soluţiile nu sunt în exterior ci in interior. Sper ca “Transylvania Dragon” şi clipul piesei “Din toatã inima” sã inspire cât mai mulţi români“ a declarat Sabin Dorohoi, regizorul celor douã filme .

Documentarul “Transylvania Dragon” este un proiect original realizat pe bazã de voluntariat pentru promovarea României prin sport şi spectacol.


Este iniţiativa unor tineri profesionişti care au lucrat un an de zile ca voluntari pentru acest demers. De aceea, deocamdatã, documentarul este disponibil online numai ca Video on Demand. Preţul vizionãrii este de numai 8 lei (2 dolari) iar suma care se va strange va fi donatã voluntarilor care au muncit gratuit pentru aces proiect. “Peste 3-4 luni vom lansa online şi varianta gratuitã a filmului. Dar deocamdatã încercãm sã rãsplãtim mãcar simbolic pe cei care au lucrat benevol la acest proiect! Mãcar pentru aceşti oameni extraordinari, vizionaţi filmul! 2 dolari nu e mult! Poate chiar filmul sã dea idei de concedii pentru vara asta”, a mai spus Sabin Dorohoi.

„Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la job pentru a se dedica sportului si acrobatiei. De 10 ani merge pe monociclu şi sfideazã gravitaţia pe o chingã de numai 2 centimetri, denumitã slackline. Este supranumit “Balaurul”!  În 1638 un acrobat a mers pe sfoarã la înãlţime în mai multe oraşe din Transilvania. Dupã 377 de ani Flaviu a decis sã plece pe urmele lui.

Filmul a fost produs de Western Transylvania Studios şi regizat de Sabin Dorohoi, producător bănățean cu peste 40 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri de prestigiu mondial precum: Palm Springs (cel mai mare festival de scurt-metraje din America de Nord), Montpellier, Capablio, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia sau Festivalul de film Est European din Hollywood. Iar “Calea Dunãrii” a fost singurul film românesc care a reprezentat imaginea ţãrii la concursul Eurovision Viena 2015, în faţa a peste 180 de milioane de telespectatori din toatã lumea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.