Inaugurare cu fast pentru legătura României cu autostrăzile din Europa. Cine a...

Inaugurare cu fast pentru legătura României cu autostrăzile din Europa. Cine a tăiat panglica UPDATE 2 Vezi FOTO și VIDEO cu noul tronson

2
DISTRIBUIȚI

inaugurare autostrada nadlac vama (8)

Agitație foarte mare la frontiera de vest, la inaugurarea tronsonului de autostradă care leagă România de sistemul european de autostrăzi.

Sute de reprezentanți ai forțelor de ordine, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră au fost mobilizați pentru a asigura ordinea în zona vămii. Accesul în zonă s-a făcut strict pe bază de act de identitate, iar puțin după ora 12.00 premierul României și-a făcut apariția, asistând la tăierea panglicii de pe partea română a punctului de trecere a frontierei. Cel care a făcut acest lucru a fost ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, încurajat de Ponta, după care coloana oficială s-a deplasat în vamă, unde a avut loc o ceremonie.

Marius Nica și vicepremierul maghiar Semjen Zolt au ținut discursuri în care au abordat teme similare legate de importanța acestei autostrăzi prin creșterea turismului, a economiei și sporirea colaborării dintre cele două țări, discursuri pe care Victor Ponta le-a urmărit așezat pe un scaun, pentru a-și menaja piciorul recent operat.

Traficul pentru public va fi deschis la ora 15.00.

Vom reveni cu amănunte și imagini.

UPDATE În faţa jurnaliştilor, premierul a declarat că „este lângă mine domnul ministru Nica.


Nu vreau să uitaţi că acest proiect de infrastructură a fost realizat din fonduri europene şi a fost realizat ştiţi bine după 2012 după ce s-au întâmplat nişte lucruri nefericite, s-a făcut licitaţia, s-a adjudecat de către constructor celor şi vreau să îi felicit pentru că au reuşit să realizeze proiectul şi să nu pierdem banii aferenţi pe 2007-2013. Vreau, fiind lângă mine domnul secretar de stat Matache şi şeful de la CNADNR, vreau să vă confirm că anul acesta se dau în folosinţă loturile până la Lugoj şi lotul I lângă Lugoj, iar anul viitor din Ungaria şi până dincolo de Sibiu se va merge pe autostradă. Bucata cea mai grea Sibiu – Piteşti a fost aprobată ieri, este pe primul loc în proiectele de infrastructură rutieră finanţare de Uniunea Europeană. S-au finalizat şi contestaţile şi s-a început lucrul la studiul de fezabilitate. Cred că sunt 24 de ore exterm de importante. Cel mai important subiect pentru România este faptul că de ieri avem semnate şi aprobate 12 miliarde de euro pentru infrastructura din România, iar de azi prima dată în istoria nostră suntem şi noi conectaţi prin autostradă cu Uniunea Europeană”.

La final Ponta a adăugat că pe lângă faptul că guvernul „a mărit pensiile şi salariile, o altă realizare este şi faptul că s-au făcut lucruri concrete pentru infrastructură”. Premierul a plecat de langâ jurnalişti după ce a fost întrebat de problemele legate de un alt tronson de autostradă, remarcând că i-a fost dor de România şi că la noi şi când se inaugurează ceva cineva trebuie să găsească nod în papură.

UPDATE 2 Cum se vede din mașină tronsonul inaugurat azi:

2 COMENTARII

  1. Haandra granicerul lipseste din peisaj. doar igas prietenul sau de pahar era in zona. Handra prin metode specifice am auzit ca te ai intilnit cu UNPR de la TIMIS ………… deoarece vrei iar S A F la Tm . Stai linistit ca sri TM cunoaste amanuntul……………..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.