INEDIT La Spitalul Municipal Timişoara se vor realiza şi RMN-uri, cu un...

INEDIT La Spitalul Municipal Timişoara se vor realiza şi RMN-uri, cu un aparat de ultimă generaţie de un milion de euro. Când va deveni funcţional

0
DISTRIBUIȚI

RMN 1,5 tesla

Bolnavii care ajung la Spitalul Municipal Timişoara şi au nevoie de un RMN nu vor mai fi puşi pe drumuri. Unitatea medicală va putea oferi pacienţilor investigaţii imagistice de rezonanţă magnetică pentru prima dată, începând din această toamnă. Totul cu ajutorul unui RMN de ultimă generaţie, achiziţionat cu bani de la Uniunea Europeană.

Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara, a anunţat că ieri a fost semnat contractul de achiziţie al aparatului de rezonanţă magnetică nucleară, care costă peste un milion de euro.


Este vorba despre un RMN de 1,5 Tesla şi inel de 70 cm, cumpărat în cadrul proiectului european POSCEE accesat de Spitalul Municipal Timişoara.

„Aparatul va deveni funcţional începând cu luna octombrie şi va fi pentru prima dată când spitalul va oferi această investigaţie, întregind gama de explorări imagistice performante pe care o deţinem la acest moment”, a precizat Octavian Mazilu. RMN-ul va fi instalat în fosta spălătorie a unităţii medicale, care se află în subsolul de la Clinicile Noi, încăpere care va fi transformată radical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.