Informatica şi Economia, cele mai „vânate” specializări de la Universitatea de Vest...

Informatica şi Economia, cele mai „vânate” specializări de la Universitatea de Vest din Timişoara. Câţi candidaţi concurează pe un loc

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Bătaie mare pe un loc şi la Universitatea de Vest din Timişoara. Admiterea din acest an a adus un plus de 15% în numărul de absolvenţi de liceu înscrişi, comparativ cu sesiunea similară de anul trecut. Astfel, 4.600 de candidaţi se „bat” pe cele 2.080 de locuri bugetate disponibile în cadrul instituţiei.

Cea mai mare concurenţă o înregistrează specializarea Informatică unde, pe cele 45 de locuri bugetate au concurat aproape 450 de candidaţi, proporţia fiind de peste nouă candidaţi pe un loc.


Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor a înregistrat cel mai mare număr de înscrişi, 1.215. Cele mai căutate specializări economice au fost cele de Contabilitate şi informatică de gestiune şi Informatică economică, unde concurenţa a fost de aproape patru pe loc.

Concurență mare se înregistrează și la Facultatea de Drept, unde pe cele 116 locuri bugetate s-au înscris 377 de candidați. Trei candidați pe loc bugetat sunt până în acest moment şi la Facultatea de Sociologie și Psihologie. Aici, înscrierile au continuat până astăzi. La Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, cea mai solicitată specializare este Comunicare și Relații Publice, cu un număr de șapte candidați pe un loc bugetat disponibil. De asemenea, la Jurnalism și specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, concurența este de patru, respectiv trei pe un loc.

Înscrierile continuă până pe 25 iulie la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi până pe 27 iulie la Facultăţile de Chimie, Biologie, Geografie, Fizică, Litere, Istorie şi Teologie. Detalii despre admiterea la Universitatea de Vest din Timişoara sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.