INVAZIE de șerpi în Timiș. Sătenii din Coșteiu, speriați după ce au...

INVAZIE de șerpi în Timiș. Sătenii din Coșteiu, speriați după ce au văzut o reptilă lungă de 4 metri

1
DISTRIBUIȚI

proiect cum sa ne ferimde serpi (4)

Un sat de lângă Lugoj se confruntă de la începutul verii cu o situaţie care nu a mai fost întâlnită vreodată în localitate. De când temperaturile au trecut şi s-au menţinut peste pragul de 30 de grade la prânz, oamenii spun că numărul şerpilor care îşi fac apariţia pe lângă casele lor s-a mărit, scrie cetateanul.ro.


Ba mai mult, şerpii nu se opresc în curţile oamenilor, intrând chiar şi în case.

Localnicii din Coșteiu spun că pe o uliţă din sat se plimbă un adevărat monstru, un şarpe care depăşeşte patru metri lungime. Şarpele a fost văzut de mai mulţi locuitori, care au încercat să îl ucidă, însă fără succes. „Veneam cu tractorul de la ţarină, cum fac tot timpul, printre uliţi. L-am văzut şi m-am dat jos, dar avea cel puţin 3 metri, poate chiar 4. Până am strigat la vecinul meu la poartă să aducă o furcă, nu l-am mai găsit. Nu am văzut aşa ceva la Coşteiu de când stau aici”, a declarat Cornel, un localnic pentru sursa citată. „L-am văzut prin curte, am vrut să îl prind cumva,dar a ajuns în coridor. M-am speriat, nu suntem obişnuiţi cu şerpi aici, nu e periculos că era pui, dar mi-e scârbă de ei de nu mai pot”, povestește păţania tanti Leana, o localinică.

Specialiştii spun că în zona de est a judeţului Timiş nu există şerpi veninoşi. Şerpii de casă sunt inofensivi şi de obicei fug atunci când simt oameni prin preajmă.

„De la temperaturile astea mari o iau razna şerpii. Nu sunt veninoşi, sunt puţin veninoşi, au ceva venin în sistemul de apărare, aşa că dacă are loc muşcătura e bine să se meargă la spital. Nu sunt mortali ca viperele, dar trebuie să meargă omul muşcat la spital pentru orice eventualitate”, a explicat pentru Cetăţeanul Petrică Damian, preşedintele AJVPS Lugoj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.