Jucăria care elimină mirosurile neplăcute, invenţia unei tinere din Timişoara cu care...

Jucăria care elimină mirosurile neplăcute, invenţia unei tinere din Timişoara cu care reprezintă România într-un concurs internaţional. Cum poți câştiga o excursie la Helsinki dacă o votezi

0
DISTRIBUIȚI

554872eb65f86-940x530

YoYo Air este numele unei invenţii realizate de o tânără din Timişoara, cu care reprezintă România la concursul internaţional de design Electrolux Design Lab. Proiectul Adelinei Tripon, studentă la Universitatea de Vest din Timişoara, este, de fapt, un purificator de aer alimentat cu energie solară.


Acesta poate fi folosit atât precum o jucărie yoyo, timp în care se încarcă, dar şi drept purificator de aer capabil să identifice zonele cu mirosuri neplăcute şi să le elimine.

Începând de ieri, proiectele calificate în concurs intră în etapa de votare „Alegerea Publicului”. Cel mai votat concept va primi premiul „Alegerea Publicului” şi va câştiga 2.000 de euro. De asemenea, unul dintre cei care votează proiectul preferat va câştiga o excursie şi o invitaţie la evenimentul final de premiere care va avea loc în Helsinki, Finlanda, pe 15 octombrie. YoYo Air, proiectul tinerei din Timişoara, poate fi votat AICI.

Pentru a intra în cursa pentru excursia la Helsinki, cei care votează trebuie să răspundă la întrebarea „Ce înseamnă pentru tine «copii sănătoşi şi fericiţi?»”. Câştigătorul va fi anunţat pe 20 septembrie pe site-ul www.electroluxdesignlab.com. Atât votarea, cât şi înscrierea în cursa pentru excursie durează până pe 14 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.