Mexic: Puternicul lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman a evadat din...

Mexic: Puternicul lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman a evadat din închisoare

0
DISTRIBUIȚI

el chapo guzman mexic forbes_com

Lordul drogurilor Joaquin ‘El Chapo’ Guzman din Mexic a reușit să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate pentru a doua oară în 14 ani, a anunțat guvernul duminică, transmite AFP, citată de Agerpres.

Guzman a fost văzut ultima dată sâmbătă seară în apropierea sălii de dușuri din închisoarea Altiplano, la 90 de km vest de capitală, după care a dispărut, ‘evadarea sa fiind confirmată’, a indicat, într-un comunicat, Comisia Națională de Securitate.

„După ce s-a constatat că el nu a mai apărut”, a fost declanșată alarma, „evadarea sa fiind confirmată”, se arată în comunicat.

„Au fost lansate operațiuni de căutare în zonă, precum și pe drumurile din statele vecine”, a precizat Comisia Națională de Securitate.


Zborurile de pe aeroportul Toluca din apropiere au fost de asemenea suspendate.

După o căutare de 13 ani, armata a reușit, în februarie 2014, să-l prindă pe ‘El Chapo’ în timpul unui raid nocturn într-un cartier turistic din Mazatlan, în statul Sinaola.

‘El Chapo’, diminutiv de la ‘chaparro’ (‘bondoc’), aluzie la cei 1,64 metri ai săi, a mai evadat dintr-o închisoare de maximă securitate în 2001, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

Guzman era considerat cel mai căutat lord al drogurilor din lume, fiind liderul puternicului cartel Sinaola.

Sursa foto: forbes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.