Mister elucidat de Alfred Simonis: Nicolae Robu vrea fântână de două...

Mister elucidat de Alfred Simonis: Nicolae Robu vrea fântână de două milioane de euro pe Bega pentru că nu avea apă curentă în satul unde a crescut. De ce spune pesedistul că ideea lui primarului va rămâne un vis

4
DISTRIBUIȚI

alfred simonis (1)

La unison cu colegul său Dan Idolu, consilierul PSD Timiş Alfred Simonis a lansat și el un atac dur la adresa primarului Nicolae Robu, cu privire la planul acestuia de a realiza o fântână cu jocuri de lumini pe Bega, proiect ce costă două milioane de euro.

După ce săptămâna trecută edilul anunţa că nu va renunţa la ideea sa ca Timişoara să aibă spectacol de muzică şi lumini pe apă, astăzi Simonis, care este şi şef al consilierilor locali PSD, a declarat că „primarul este naiv dacă crede că poate trece finaţarea ei prin CLT fără o dezbatere publică serioasă.


Dacă domnia sa anunţă ce vom vota noi şi ce vom face noi, este incorect. Îmi vine greu să cred că o astfel de iniţiativă va fi uşor de trecut în consiliul local”.

Atacat în repetate rânduri de edilul şef Nicolae Robu, Simonis a ţinut să precizeze că nu se mai simte reprezentat de edilul timişorean şi a spus că „probabil insistenţa cu care domnul primar promovează kitsch-ul cu apă colorată se leagă de faptul că nu avea apă curentă la el în sat. Domnul Robu trăieşte într-o lume în care idealurile de frumuseţe au bărbaţi cu părul lung şi negru, la fel ca prin filmele anilor 70”.

Revenind la subiectul fântânii de pe Bega, consilierul local Dan Idolu, prezent şi el în conferinţă de presă alături de Simonis, a spus că personal nu crede că navigaţia pe Bega nu va fi afectată de moftului primarului.

4 COMENTARII

 1. D-le consilier Simonis, fantanile muzicale de la Slatina, Deva, Bucuresti, Pitesti, Arad, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova sint tot dovezi de kitsch ?

  De asemenea, fantanile muzicale: Maghica Montjuic (Barcelona), Petronas (Kuala Lumpur), Baku (Azerbaidjan), Burj (Dubai), Tsaritsino (Moscova), Bellagio (Las Vegas) va suna a dovezi de kitsch ptr metropolele respective ? De fantana arteziana de la Versailles facuta pe vremea regelui Ludovic XIV ce sa mai zic ? Sau Fontana di Trevi de la Roma…

  Eu v-as intreba urmatorul lucru: cum va inchipuiti dvs. ca Timisoara, un oras care prin raul ce trece prin chiar vatra orasului, are un marcaj constant in privinta acestui element esential ptr viata numit apa, sa nu aiba o fantana muzicala plasata pe chiar luciul Begai, lucrare care sa devina un nou simbol al urbei, alaturi de Catedrala, Opera, Piata Unirii, etc. ? Cum ?

  • Sorin Aradean, ai ochelari de cal cu siguranta si/sau o doza de ignoranta combinata cu prostie. 2 mil. de euro costa fantana aia. In Timisoara ti se pare ca toate sunt bune si frumoase si ca tot ce lipseste e o fantana in mijlocul Begai? Sincer, nu ma ajuta la nimic ca vad o fantana atat de valoroasa in mijlocul Begai si nu-mi ridica deloc gradul de fericire in orasul asta astupat de poluare, masini, asfalt incins, zone verzi in scadere. M-ar durea mainile daca as scrie despre lucrurile care chiar trebuie inbunatatite in Timisoara. De la cazutul tencuielilor in capul oamenilor si pe masinile parcate in zona centrului vechi, pana la mizeria din zonele periferice. Ca o idee: 2 mil. de euro ar trebui investiti de exemplu in Gara de Nord pe care, de cand o zaresc, imi vine sa vomit.

 2. Da. Sunt tot kitsch-uri, facute de primari cu o educatie precara si lipsiti de bun-gust, pusi pe smenuri. Doua milioane de euro pentru promovarea kitsch-ului e enorm, mai bine s-ar cheltui pentru eradicarea prostului gust. Si sa nu comparam fantanile de la Versailles sau Roma cu aiurelile din capul lui Robu, ca devenim penibili.

 3. @ Florin: trec de faptul ca sinteti insolent la adapostul unui nick-name. Asumati-va cu nume si prenume real ideile, cum o fac eu, sau aveti retineri ?
  Eu nu spun ca in Timisoara totul sclipeste, dar nici nu pui o astfel de fantana intr-o coada de asteptare infinita, ptr faptul ca orasul are alte lucruri inca nerezolvate. Nu vei vedea niciunde metropole care si-au rezolvat in prealabil ABSOLUT toate problemele, dupa care si-au dotat arhitectura urbana cu asemenea fantani. Ptr ca probleme vor fi in totdeauna, dar si de o asemenea fantana e nevoie, ptr bucuria ochiului trecatorilor intamplatori, sau a celor veniti expre s-o vada.

  Plus, vad ca adresezi probleme cui nu trebuie. Nici mie nu-mi plac cladirile istorice de pe care cade tencuiala, dar Primaria nu poate fi acuzata ca n-a vrut sa destzeleneasca lucrurile, dimpotriva a vrut sa acorde imprumuturi cu perioada de gratie proprietarilor acelor cladiri (persoane fizice cu venituri modeste), dar lucrurile s-au blocat pe la Curtea de Conturi (?), care acuza fapul ca Primaria nu se poate transforma in creditor… Cred ca exista un pacher legislativ in Parlament care sa rezolve si chestiunea asta. Deci lucrurile nu sint simple.

  In privinta Garii de Nord, ai referinte ‘obsolete’, actualul director chiar a dovedit ca are mana de gospodar, lucrarile recent efectuate dand garii o fata mai onorabila.

  @ Cetatean european: cred ca aven referentiale complet diferite in privinta a ceea ce e de bon-ton sau dimpotriva kitsch, daca fantanile de la Slatina sau Deva ti se par de prost gust (nu intimplator le-am pus in fata Bucurestiului). Si, fii linistit nu pun la egalitate fantanile de la Versailles sau Roma cu lucrarile din zilele noastre, am vrut doar sa punctez ca nevoia de fantani arteziene care sa bucure ochiul exista de niste sute de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.