Model de SUCCES în turism, la 200 de kilometri de Timișoara. Câți...

Model de SUCCES în turism, la 200 de kilometri de Timișoara. Câți vizitatori are anual cetatea Alba Carolina după lucrările de restaurare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-433224997">

cetate alba iulia (10)

Alba Iulia este prezentată ca un „oraș model” în presa din străinătate, motiv pentru care a devenit un magnet pentru turiștii străini, iar orice român ar trebui să ajungă cel puțin o dată în viață în cetatea unde s-a împlinit Marea Unire.

Cetatea Alba Carolina a fost restaurată cu peste 50 de milioane de euro, fonduri europene. Efectul se vede în cei 400.000 de vizitatori anual și în creșterea mențiunilor sloganului orașului, „Cealaltă Capitală”.

Turiștii care vizitează Cetatea Alba Carolina sunt atrași mai ales de ceremonia de schimbare a gărzii, care are loc zilnic, la prânz. Soldații îmbrăcați în uniforme ale armatei austriece medievale, înaintează călare pe cai de rasă friziană.

Cetatea Alba Carolina se întinde pe 120 de hectare și a fost construită de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, în secolul al XVIII-lea, între anii 1714-1738, fiind considerată cea mai reprezentativă şi bine conservată fortificaţie bastionară de tip Vauban din estul Europei.

Cetatea în sine este un monument impresionant de arhitectură care iese în evidenţă prin porţile de acces, bastioane, dar şi prin şanţurile interioare. În zona interioară a Cetăţii Alba Carolina se află Catedrala Reîntregirii, Catedrala Romano-Catolică, Muzeul Naţional al Unirii şi Sala Unirii, dar şi vestigii ale vechiului castru roman, peste care este construită fortificaţia. Cel mai important monument din perioada romană este Principia, clădire în care îşi avea reşedinţa comandantul castrului roman.

În ultimii ani, cetatea a trecut printr-un amplu proces de restaurare și conservare a vestigiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.