Noi premii pentru timişoreanul Patrick Cojerean. Vezi ce palmares are tânărul muzician

Noi premii pentru timişoreanul Patrick Cojerean. Vezi ce palmares are tânărul muzician

0
DISTRIBUIȚI

cojereanPercuționistul Patrick Cojerean și-a completat vitrina cu trofee după ce a câştigat două premii în cadrul concursului International Percussion Competition, care a avut loc zilele trecute în Montebello della Battaglia, în Italia.

Tânărul muzician a cucerit premiul întâi la secţiunea toba mică şi premiul al doilea la secţiunea marimba, la categoria jumior. În cadrul acestui eveniment au participat ca juraţi o serie de muzicieni internaţionali cunoscuţi ca Emmanuel Séjourné (Franţa), Simone Rubino (Italia), Ruud Wiener (Olanda), Gert Mortensen (Danemarca), Andrea Dulbecco (Italia) sau Mike Quinn (SUA).

Timişoreanul a câştigat de-a lungul anilor o serie de premii la competiţii desfăşurate în Grecia, Italia şi România.


Acum doi ani, Patrick a câştigat premiul întâi la categoria sa de vârstă la secţiunea instrumente melodice din cadrul concursului internaţional de percuţie PAS Greece Athena. Printre trofeele pe care le-a cucerit de-a lungul anilor se numără premiul doi la Days Of Percussion 2012 din Italia, şi locul întâi la Olimpiada Naţională de Muzică la secţia percuţie, desfăşurată la Cluj Napoca.

Alături de aceste distincţii, tânărul a avut ocazia să apară în faţa publicului în diverse formule stilistice, la lansarea DVD-ului „Jais după zece ani” (la Sala de concerte a Prefecturii) sau pe scena prestigiosului festival de jazz de la Gărâna, alături de trupa de percuţie Prezent a profesorului Mario Florescu. Anul trecut, Patrick Cojerean a câştigat premiul întâi la categoria junior (vârsta între 16 şi 20 de ani) în cadrul primei ediţii a festivalului internaţional de percuţie din Torrazza Coste-Pavia – Italia organizat de percuţionistul Loris Stefanuto de la Conservatorul din Mantova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.