O şansă la o viaţă normală pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale: s-a...

O şansă la o viaţă normală pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale: s-a deschis o nouă unitate protejată în Timiş, o tipografie digitală. Cum le poţi ajuta FOTO

0
DISTRIBUIȚI

unitate protejata pentru voi

Vrei să faci cadou o pernă, un tricou sau o cană personalizate, pe care să fie imprimat un mesaj sau o fotografie cu totul specială şi, în acelaşi timp, să faci şi o faptă bună? La Săcălaz s-a deschis cea de-a doua unitate protejată a Fundaţiei „Pentru Voi”, o tipografie digitală. Cinci persoane cu dizabilităţi intelectuale, precum şi alte patru femei din Săcălaz aflate în situaţii de risc lucrează în această tipografie digitală, care a fost inaugurată astăzi. Astfel, Fundaţia „Pentru Voi” a reuşit să ofere o şansă la un loc de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Totul în cadrul unui proiect finanţat cu bani de la Uniunea Europeană, în valoare de aproximativ 300.000 de euro. Salariile celor nouă persoane angajate în cadrul tipografiei vor fi asigurate, timp de şase luni, din banii primiţi pe proiectul european. Însă, după această perioadă, întreprinderea va trebui să supravieţuiască singură pe piaţă. Tocmai de aceea, reprezentanţii fundaţiei fac apel la companii, dar şi la persoanele fizice care au nevoie de servicii de personalizare şi tipărire pe diferite obiecte şi materiale să apeleze la tipografia digitală din Săcălaz.

poza 3

„Avem nouă oameni angajaţi care sunt din grupuri dezavantajate, plus încă patru persoane.


Toţi sunt angajaţi cu normă întreagă. Urmează ca, după terminarea proiectului, întreprinderea socială să fie capabilă să supravieţuiască pe piaţă. Sper că oamenii se vor îndrepta spre noi dacă vor avea nevoie de comenzi, plus că vor face şi o faptă bună sprijinind locurile de muncă pentru persoanele dezavantajate. În această clădire din Săcălaz a funcţionat, în trecut, o brutărie în care au lucrat patru persoane cu dizabilităţi, pe care a trebuit să o închidem pentru că nu am mai făcut faţă concurenţei”, a declarat, astăzi, Laila Onu, directorul Fundaţiei „Pentru Voi”.

Printre cei care au participat la inaugurarea tipografiei digitale s-a numărat şi mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, care le-a dat lecţii angajaţilor unităţii protejate despre cum să se promoveze „agresiv”. „Această clădire a fost construită din iubire. Aici se lucrează cu cel mai delicat sector al vieţii umane. Când cineva ne spune că îl doare umărul, îl credem, dar când spune că îl doare mintea, nu suntem aşa sensibili. Ar trebui ca atunci când auziţi că se organizează un eveniment în Timişoara să luaţi legătura cu organizatorii şi să le prezentaţi oferta voastră. Ar trebui să aveţi o publicitate agresivă, poate că unii oameni şi din ruşine nu vă vor refuza”, le-a recomandat mitropolitul Banatului angajaţilor unităţii protejate „Pentru Voi Advertising”.

200 de persoane cu dizabilităţi intelectuale beneficiază de serviciile Fundaţiei „Pentru Voi” din Timişoara. Tipografia digitală din Săcălaz este cea de-a doua unitate protejată a fundaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.